©Reuters)
©Reuters)

Novak izgubio rat nerava s Timom, Federer miran bar do sledeće jeseni

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 16:57

Đoković propustio veliku šansu u taj brejku trećeg seta kada je imao 4:0

Ostaće Rodžer Federer bar još godinu dana nedostižan za Novaka Đokovića kada je u pitanju broj trofeja osvojenih na završnom ATP turniru. Srpski teniser koji je pomenuti trofej držao u rukama pet puta, nije uspeo da dobije rat nerava sa Dominikom Timom (5:7, 7:6, 7:6) i domogne se osmog finala. Tim je upisao 300. pobedu u karijeri i sutra (19.00) će, protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela (večeras, 21.00) Rafael Nadal - Danil Medvedev, imati priliku da napadne "londonski" pehar bez koga je ostao u prošlogodišnjem finalu. 

Sam početak nagoveštavao da će još jedan duel Novaka i Tima ličiti prethodnim, odnosno na rovovsku borbu. Do prve brejk lopte stigao je Austrijanac tek u 11. gemu. Posle duge razmene udaraca je materijalizovao i servirao za prvi set. Priželjkivali su tada Novakovi navijači da se reprizira bar deo završnice trećeg seta dva rivala sa prošlogodišnjeg završnog ATP turnira u grupnoj fazi, kada je na brejk Tima za 5:6, uzvratio ribrejkom i ušao u taj brejk (koji je potom izgubio). Ali, uzalud. Timova glava je bila mirna, a ruka sigurna, za 7:5.

Izabrane vesti


Đoković je nešto energičniji bio u drugom setu. Ponovo je dugo uspešno čuvao svoje servis gemove, spasivši brejk loptu kod 2:2. Izborio se i on za jednu, u osmom gemu. Milimetri su ga tada delili od brejka, ali je kamera pokazala da je lopta pala " s pogrešne" strane linije, što je umirilo Austrijanca da odigra tri efektna poena i izvuče se bezizlazne situacije.

Poučen iskustvom iz prvog seta Srbin nije dozvolio da mu se ponovi 11. gem, već ga je sigurno osvojio (6:5) prebacijući pritisak na protivnika koji se značano uvećao kada je Novak izgradio dve vezane set lopte. Ali, baš u tim momentima Tima je služio prvi servis. Spasao je obe brejk lopte, osvojio gem, uveo drugi set u taj brejk, koji je počeo sa dva osvojena poena.

Đoković se trgnuo, uzvratio duplom merom i nanizao četiri poena (4:2). Ali opet je usporio, pa je Tim servisom stigao do prve meče lopte na Novakov servis. Nije je iskoristio. Nije ni drugu. Napravio je duplu servis grešku (7:7) koja ga je uvela u nervozu. Ali, nesiguran je bio i srpski teniser koji, takođe na svoj servis, nije uspeo da se domogne seta kod 8:7, niti Austrijanac meča kod 9:8 i 10:9. E, onda je Đoković odlučio da je vreme (12:10) da se uđe u treći set.

A u njemu slična slika kao u prethodna dva. Niko nije popuštao na svoj servis do taj brejka koji je Novak sjajno počeo, osvojivši četiri uzastopna poena (4:0), ali onda je usledio neočekivan pad. Dopustio je Timu sa se podigne s kolena i odgovori još žešće, sa čak šest poena u nizu (6:4) koja su mu obezbedila nove dve meč lopte. Ovog puta Austrijanac nije propustio takvu priliku...


tagovi

Dominik TimNovak ĐokovićATP masters London

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara