Novak je opet u Top 10! Počinje potera...

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.07.18. | 17:35

U ATP trci je skočio na peto mesto

E to se zove povratak! Titula na Vimbldonu i povratak među 10 najboljih tenisa na svetskoj rang listi...  

Novak Đoković se polako vraća tamo gde mu je mesto. U sam vrh svetskog tenisa. Osvajanjem četvrtog Vimbldona u karijeri, Novak je na ATP listi napredovao za čak 11 pozicija. Sa 21. mesta je skočio na 10. poziciju! Posle 12. novembra je opet među 10 najboljih. Baš na mestu na kojem je pre sedam godina prvi put u karijeri postao najbolji na svetu.

Izabrane vesti

Đokovićev skok na 10. poziciju je samo zalet za ono što nač očekuje do kraja godine. Srpski šampion ne brani poene u nastavku sezone i vrlo je realno da ga očekujemo u samom vrhu, a možda i u borbi za prvo mesto na svetu. U skorije vreme možemo očekivati da prestigne Tima i Iznera, potom i Čilića na sedmom mestu. Novak sada ima 3.355 poena, a Čilić 3.905 poena.

Dimitrov ima 4.605 poena, Anderson 4.655, Del Potro 5.395 poena, Zverev na trećem mestu 5.665 poena. Ako Đoković nastavi ovako, mogao bi da ih prestigne već do US Opena. A  porom sledi potera za Federerom i Nadalom. Švajcarac ima 7.080 poena, a Španac 9.310 peona. Velika trojka će opet biti zajedno...

Značajno je i što je Đoković u godišnjoj ATP trci skočio na peto mesto. Dakle, završni Masters turnir ne bi trebalo da mu izmakne.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara