(©Reuters)
(©Reuters)

Novak Đoković će braniti boje Evrope na Lejver kupu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 09:53

Sa njim u timu su Nadal, Federer i Mari

Kao nekad, na istom turniru Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari! Što bi rekli, velika četvorka tenisa 21. veka.

Jedino što ovog puta neće biti borbe za bodove, neće biti bitke do poslednje kapi znoja za neki veliki trofej. Ovog puta će sva četvorica biti na istoj strani, jer će braniti boje Evrope na Lejver kupu, koji će se igrati u Londonu od 23. do 25. septembra.

Izabrane vesti

U pitanju je takmičenje koje je suštinski pod pokroviteljstvom Federera i postala je, samim tim, stvar prestiža da se na njemu učestvuje. Đoković je u prethodne tri godine propustio da nastupi na Lejver kupu, poslednji put je igrao 2018. godine u Čikagu.

Ovog puta je posle Vimbldona u neku ruku sam najavio da će igrati ove godine.

Zaista sam uzbuđen što ću biti u Timu Evrope ponovo na Lejver kupu u Londonu. Ovo je jedino takmičenje na kojem možete da igrate zajedno u timu sa momcima protiv kojih se obično borite, kao što su Rafa, Rodžer i Endi, moja trojica najvećih rivala svih vremena. Biće to jedinstven momenat u istoriji našeg sporta“, rekao je Đoković.

O kakvim se veličinama radi dovoljno je reći da su njih četvorica osvojila zajedno 66 od poslednjih 76 grend slemova, svaki Vimbldon od 2003. do danas, držali su prvo mesto na ATP listi 18 godina bez prestanka, od februara 2004. do februara 2022.

Selektor Tima Evrope biće Bjern Borg, koji je oduševljen zbog sastava koji će imati na raspolaganju.

„Nisam mogao ni da zamislim da će ove četiri teniske ikone biti u istom timu, zajedno. Svake godine naš cilj je da pobedimo, a sa Rafom, Rodžerom, Endijem i Novakom u timu, sviđaju mi se naše šanse“, poručio je Borg.

Još dvojica igraća će biti u Timu Evrope, njihova imena će biti objavljena naknadno, dok u Timu Sveta, koji će voditi Džon Mekinro, igraće Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman, dok će još trojica biti naknadno izabrani. 

 


tagovi

Novak ĐokovićLejver kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara