©Reuters
©Reuters

Novak Đoković pobeđuje na svim frontovima

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 13:36

Najbolji teniser sveta se plasirao u četvrtfinale miks dubla sa Ninom Stojanović posle trijumfa nad brazilskim parom – 2:0

Kada si istinski šampion onda si opasan i u disciplini koja nije tvoja! Još je rano za konačne utiske, ali miriše da bi najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao da donese još jednu medalju našoj zemlji, ovog puta u miks dublu sa Ninom Stojanović. Posle perfektno odrađenog posla u singlu i plasmana među osam najboljih, Đoković je u tandemu sa Ninom Stojanović bio bolji od brazilskog para Marselo Melo – Luisa Stefani i domogao se četvrtfinala u još jednoj konkurenciji – 2:0 (6:3, 6:4)

Iako je danas imao meč sa Alekhandrom Davidovičem Fokinom, najboljmi teniser sveta je sačuvao svežinu i snagu na tokijskoj vrelini i povremeno demonstrirao klasu u dublu. Nepravedno bi bilo preskočiti udeo Nine Stojanovića, koja je odličnim servisima doprinela da brazilski dvojac ostane bez mnogo šansi za brejk. Vrlo skladno su delovali u tandemu Đoković i Nina Stojanović i možda iznenadili kvalitetom igre. Posebno ako se ima u vidu da je brazilski dvojac uigran.

Izabrane vesti

Sam početak meča zamirisao je na još jedan uspeh srpskog tenisa. Na servis Novaka Đokovića Brazilci nisu uspeli da osvoje poen. Međutim i Melo je bio odličan na svom servisu. Dugo je trajala rezultatska klackalica, sve do šestog gema. Tada je Marselo Melo previše rizikovao na svom servisu, napravio duplu grešku i našem paru praktično doneo brejk prednosti. Tada je na scenu stupila Nina Stojanović i prilično lako sačuvala svoj servis. Imala je veliku podršku naša teniserka od strane Đokovića. Govor tela našeg dvojca jasno je pokazivao da vrcaju od samopouzdanja i da osećaju pobedu. Posebno posle prvog seta (6:3).

Imali su brazilci odlične taktičke momente, Melo je dobro servirao, ali su Đoković i Nina Stojanović odolevali svim napadima. Sve do sedmog gema, kada je Nina u jednom poenu odigrala sjajan ritern i iznenadila Mela. Dovoljno za novi brejk (4:3).

Nina je imala povremenih problema sa servisom u osmom gemu drugog seta. Poslala je dve lopte u aut, ali je zadržala koncentraciju kada je bilo najpotrebnije. I tu je negde bio kraj nadanja brazilskog para da može da dođe do preokreta – 6:4.


tagovi

Novak ĐokovićNina StojanovićOlimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara