Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Novak Đoković podržava Zvereva protiv ATP: Razumem prodaju ulaznica i TV prava, ali pričajte i sa nama

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 11:23

„Ništa se ne menja“, kaže Srbin posle zamerki Nemca na rad krovne organizacije

Novak Đoković uz Aleksandra Zvereva. Iako ga je Nemac porazio u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju , te i u polufinalu Završnog mastersa u Torinu 2021, svetski reket broj jedan pokazao je veliku empatiju prema Nemcu posle turnira u Madridu na kome je trećeplasirani na ATP listi imao ogromne zamerke na rad organizatora.

Zverev je poražen u finalu od Karlosa Alkaraza, te iako nije želeo da umanji uspeh mladog asa, jasno je stavio da znanja kako u glavnom gradu Španije, u odsudnoj bici, maltene nije mogao da stoji na nogama. Razlog je raspored na osnovu kojeg je dva meča pre finalnog igrao do kasno u noć, a potom usled velikih broja procedura kasno otišao na počinak.

Izabrane vesti

Način na koji je ATP radio bio je apsolutna katastrofa. Posle četvrtfinala sam legao oko četiri izjutra, posle polufinala u pola šest. Normalna osoba posle toga ne može lako da se razbudi“, kritikovao je Zverev.

Njemu uz bok stao je upravo Novak Đoković, još jednom pokazavši da razme potrebe kolega.

Ne možete da okončate polufinalni meč u jedan iza ponoći, a da igrate finale već narednog dana. Razumem potrebu organizatora da prihoduje veći novac na ime televizijskih prava i proda više ulaznica za noćni program, ali to stvara probleme“, dodao je Srbin pošto je na početku Mastersa u Rimu savladao Aslana Karaceva (2:0).

Najveća je caka u tome što se čini da Novak i teniski vrh pričaju u prazno, da ih niko ne čuje.

Pre nego što donesu ovaku vrstu odluka, organizatori bi trebalo da pričaju sa teniserima. Dok sam bio predsednik Veća igrača pre nekoliko godina, pokušavao sam da rešim ovaj problem. Uprkos tome, ništa se nije promenilo“, podsetio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićATP Madridatp rimATPAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara