Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak Đoković ponovo u užem izboru za Laureus nagradu

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.02.22. | 12:39

Srpski teniser četiri puta bio najbolji sportista godine

Drugačije nije ni moglo da bude: Novak Đoković je ušao u uži krug kandidata za Laureus nagradu za 2021. godinu.

Srpski teniser, najbolji igrač planete, četiri puta u karijeri je dobijao ovo prestižno priznanje, koje Akademija Laureus dodeljuje najboljem sportisti u godini.

Izabrane vesti

Novak je imao fantastičnu 2021. godinu, delila su ga tri seta od osvajanja Grend slema, dostignuća koje u tenisu nije viđeno više od 50 godina.

Pored Đokovića, kandidati za nagradu među muškarcima su još legendarni NFL igrač Tom Brejdi, koji je juče zvanično objavio kraj karijere, potom novi šampion u Formuli 1 Maks Ferstapen, fudbaler Bajerna Robert Levandovski, plivač Kejleb Dresel i atletičar Elijud Kipčoge.

Ukoliko dobije nagradu, Novak Đoković će se izjednačiti sa rekorderom Rodžerom Federerom, koji je pet puta dobijao Laureus.

Kandidatkinje kod dama su australijska teniserka Ešli Barti, fudbalerka Aleksija Puteljas, atletičarke Ilejn Tompson Hera i Alison Feliks, te plivačice Ema Mekion i Kejti Ledecki.

Za najbolji tim godine nominovani su fudbalske reprezentacije Argentine i Italije, ženski fudbalski tim Barselone, koji je osvojio Ligu šampiona, pa Mercedes, koji je šampion Formule 1, NBA prvak Milvoki Baks, kao i kineska olimpijska sekcija u skokovima na vodu.


tagovi

Novak ĐokovićLaureus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara