(AFP)
(AFP)

Novak Đoković posle pet godina u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 19:36

Srbin se vraća na turnir koji je osvojio šest puta

Zvanično, igraće u Indijan Velsu. Nezvanično, i u Majamiju. Prvi naredni turnir na kome će se pojaviti Novak Đoković jeste u Kaliforniji, a kako sad stvari stoje biće prijavljen i za takmičenje na Floridi. Na zvaničnom sajtu najboljeg tenisera sveta te informacije još nema, međutim, sva je prilika da će igrati dva uzastopna mastersa na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Tu vest je u etar plasirao Šamil Tarpiščev, predsednik Teniske federacije Rusije. Sve posle nedavhih nagoveštaja da bi Beograđanin mogao da bude gost u Moskvi, na prijateljskoj utakmici Rusije i Srbije, zakazanoj za 21. mart na stadionu Dinama. Na svečanosti, gde bi domaćin voleo da vidi i poznatog glumca, Miloša Bikovića, neće se pojaviti Novak, jer je tad na programu Masters u Majamiju.

Izabrane vesti

Đoković ima dva uzastopna turnira u SAD. Jednostavno, fizički neće biti u prilici da dođe na fudbalski meč“, pojasno je Tarppiščev.

To dalje znači da će prvi put posle pet godina Đoković igrati u Majamiju. Te 2019. je ispao u četvrtom kolu od Španca, Roberta Bautista Aguta. Godinu kasnije je izbila pandemija virusa korona, te je turnir otkazan, a onda je zbog dobro poznatog stava da se ne vakciniše, što je za posledicu imalo zabranu ulaska na teritoriju Sjedinjenih Država, najbolji teniser planete propustio tri vezana turnira.

Kako su u međuvremenu vlasti SAD-a olabavile propise za ulazak na njihovu teritoriju, Novak nesmetano može u Majami, gde će od 18. do 25. marta probati da osvoji pehar na turniru na kome je bio najbolji šest put. Poslednji, još 2016. kad je sa savladao Japanca, Keija Nišikorija, 2:0.



tagovi

TenisatpATPNovak ĐokovićATP masters Majamimasters majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara