Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak Đoković protiv čoveka koji ima jednu ATP pobedu u celoj karijeri

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 10:01

Mats Moraing je „celog života“ igrao čelendžere i fjučerse

Posle dobrog nastupa u Rimu, Novak Đoković će se u poslednjoj nedelji pred Rolan Garos „zagrevati“ kod kuće.

Teniski kralj će igrati u drugom ovogodišnjem izdanju Serbia opena, koje je po sastavu igrača slabije nego ono od pre mesec dana. Tako se Đokoviću namestila jedna od neobičnijih situacija u karijeri, pogotovo otkako dominira svetskim tenisom: danas će u 2. kolu turnira odmeriti snage sa igračem koji ima 28 godina i jednu jedinu pobedu u ATP karavanu! A i nju je ostvario upravo u Beogradu, na Serbia openu.

Izabrane vesti

Mats Moraing je celu karijeru proveo na čelindžerima i fjučersima, manjim turnirima na kojima igraju uglavnom teniseri rangirani iznad 100. mesta na ATP listi. I ti turniri se vode pod ITF kategorijom. Ali je neverovatno da sa tako dugim stažom Nemac nije uspeo da nigde nikog nije pobedio na velikoj, ATP sceni.

Kec na Đokovića - 1,01!

Prvu pobedu je ostvario u Beogradu protiv Belorusa Jegora Gerasimova sa 2:1 u setovima i to napravivši neverovatan preokret, pošto je gubio 6:4, 4:0. Moraing je došao na Serbia open kao 253. teniser sveta, pa ni kvalifikacije nije prošao, ali je posle niza otkaza igrača iz glavnog žreba postao „srećni gubitnik“ i dobio je priliku da zaigra u centralnom delu turnira. A onda je uspeo da sebi obezbedi šansu da igra sa najboljim na svetu, Novakom Đokovićem.

Neku sličnu priču smo već čuli ove godine i ona još traje: Aslan Karacev je došao na Australijan open kao totalno nepoznat igrač u 27. godini, a stigao je do polufinala, pa nastavio da briljira svetskom scenom i danas je 26. teniser planete.

Ali, bajke se ne događaju u realnosti baš tako često i Mats Moraing nema neke velike šanse da napravi senzaciju i eliminiše Đokovića usred Beograda. Pogotovo što svetski broj jedan gleda da u rodnom gradu sebi dodatno podigne samopouzdanje pred Rolan Garos, na kojem će pojuriti 19. grend slem pehar u karijeri.


tagovi

Novak ĐokovićSerbia OpenTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara