(© Reuters)
(© Reuters)

Novak Đoković riternirao Rafi: Ne pretvaram se kao drugi, idem da osvojim sve što mogu

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 18:04

„Da budem „broj jedan“ i osvojim Dejvis kupu su mi preostali ciljevi u ovoj godini“, kaže najbolji teniser sveta

Godinama je jurio druge. Sad juri sam sebe. Niko odavno nije u ravni Novaka Đokovića, koji nastavlja da pomera granice i želi da one budu toliko visoko postavljene da ih nijedan naslednik u teniskom svetu ne dostigne. Da ostane najbolji svih vremena, jer je to već postao.

Ionako je smanjio broj mečeva, ograničio se na grend slem i turnire Masters serije, pa je posle osvajanja Pariza, između redova, riternirao Rafelu Nadalu na njegove reč od pre nekoliko sedmica. Tad je Španac reklao da bi Beograđanin bio frustriran da nije vlasnik najviše grend slem pehara (24), uz dodatak Bika sa Majorke „bio sam ambiciozan, ali mi je zdrava ambicija omogućila da stvari vidim iz perspektive, da ne budem frustriran, da ne budem ljut više nego što je potrebno kad mi nije išlo prema planu“.

Izabrane vesti

Ako je to bila provokacija, a deluje kao da jeste, da Nole, navodno, ima „nezdrave ambicije“, onda je Srbin rešio da uzvrati.

Idem na sve moguće rekorde, svugde gde mogu da pobedim. Nikada nisam imao problem da to kažem. I zato me ljudi ne vole. Nisam se pretvarao kao neki drugi, govoreći da mi to nije cilj, a onda se ponašao drugačije... Uvek sam pokušavao da budem dosledan onome u šta verujem“, jasno je predočio Novak Đoković.

Pobedom nad Grigorom Dimitrovim, Nole je osvojio 40. pehar iz Masters izdanja, ukupno 97. u karijeri, a imajući u vidu sve probleme (zdravstvene prirode) sa kojima se suočavao u glavnom gradsu Francuske poslednje trofej visiko rangira.

„S obzirom na okolnosti na koje sam se susreo, moram da kažem da ova pobeda ima veću vrednost od ostalih, posebno u ovoj fazi moje karijere. Ne znam ni gde sam u karijeri. Zato mi se čini da svaka pobeda vredi duplo.Fantastično je što sam osvojio turnir, ali je to već iza mene. Ponosan sam na ono što sam postigao, međutim, odmah idem dalje. Na sreću ili nesreću, ovo je način na koji funkcionišem. To je pravi mentalitet . Dok sam aktivan, želim da berem pobede, da igram na najvišem nivou, grend slemove, masterse, ovo su najvredniji turniri “.

Novak će do kraja sezone igrati na još dva takmičenja: završnom Mastersu u Torinu i Dejvis kupu u Malagi.

Pokušavam da dobijem sve što mogu. Potrebna mi samo jedna pobeda, da bih bio „broj jedan“ kraju sezone. Uz to, imam i veliki cilj u Dejvis kupu. Odložiću reket na nekoliko dana, provesti vreme sa porodicom, napuniti baterije i onda otići u Torino gde će svaki meč biti pomalo kao finale, jer nas očekuje osam najboljih igrača na svetu. Imao sam savršen rezultat prošle godine, volim da igram tamo, dobre odnose sam izgradio sa italijanskom publikom. Krasi me samopouzdanje, nisam izgubio mnogo mečeva od finala Vimbldona, nadam se da ću ovu sezonu završiti u velikom stilu. Da je okončao „broj jedan“ i sa peharom Dejvis kupa, to su moja dva glavna cilja“, predočio je Novak Đoković.



tagovi

Novak ĐokovićATPTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara