(©Reuters)
(©Reuters)

Novak Đoković stigao Štefi Graf

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.23. | 08:00

Još jedan ponedeljak ga deli od apsolutnog rekorda

Pričalo se kako niko nikad neće stići rekord Rodžera Federera od 310 nedelja na teniskom tron, pa ga je Novak Đoković poslao u zaborav. Verovalo se da, ipak, srpski teniski genije neće tako lako uspeti da stigne Štefi Graf, koja je 377 sedmica bila najbolja na svetu u konkurenciji dana, ali evo danas je Đoković stao i njoj rame uz rame. I pitanje je gde će se, dok bude držao reket u ruci, zaustaviti.

Poređenja rekorda iz muškog i ženskog tenisa se nisu stavljala u istu ravan sve do skoro, dok nije Novak počeo da obara jedan za drugim, pa će valjda i ta priča uskoro da ode u arhivu.

Izabrane vesti

Novak Đoković je danas počeo 377. nedelju vladavine svetskim tenisom i izvesno je da će već za sedam dana postati apsolutni rekorder kada je taj parametar u pitanju u obe singl konkurencije. Srpski as nije igrao minule nedelje za razliku od većine njegovih kolega, ali se očekuje da bude na terenu u Dubaiju sledeće nedelje.

Iza Đokovića nije bilo promena do sedmog mesta na ATP listi, prate ga Karlos Alkaras, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Andrej Rubljov i Rafael Nadal, a slede Tejlor Fric, pa Danil Medvedev, koji se vratio u prvih deset, Feliks Ože-Alijasim i na kraju Holger Rune kao deseti.

Što se tiče ostalih srpskih igrača, Miomir Kecmanović je skočio za tri mesta i sada je 30. na svetu, Laslo Đere je na 57. mestu, Filip Krajinović je 67, dok je Dušan Lajović napravio pomak za deset pozicija i sada je 80. igrač sveta.


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara