Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Novak Đoković tutnji kao japanski voz, sledeća stanica je stara mušterija Nišikori

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 10:46

Srbin lako do četvrtfinala olimpijskog turnira

Utrošak energije minimalan - rezultat maksimalan. Kao brzi voz japanskim prugama, juri Novak Đoković ka novoj medalji za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Od njega se to očekivalo i pred početak turnira, a kako na njemu zasad deluje sve je izvesnije da bi mogao da uradi ono što nije na prethodna tri učešća. Da postane šampion.

Najbolji teniser sveta je u trećem kolu savladao Alehandra Davidoviča Fokinu (6:3, 6:1), tako što je na terenu Arijake tenis parka proveo samo sat i 24 minuta. Toliko mu je bilo potrebno da nadmudri Španca, sparing partnera tokom boravka na Pirinejskom poluostrvu, a kako je imao savršen uvid u njegove mogućnosti, lako je izašao na kraj sa 34. igračem na ATP listi.

Izabrane vesti

Za razliku od okršaja sa Janom Lenardom Štrufom, čiji je otpor počeo da slama tek u završnici prvog seta, Novak je već u četvrtom gemu napravio brejk protiv momka iz Malage, bio je siguran na svoj servis i lako je priveo posao kraju za inicijalno vođstvo. Čim je počela druga deonica, 34-godišnji Beograđanin je još jednom razoružao Fokinu i to je, suštinski, bio kraj.

Koliko je dominantan Novak Đoković u Tokiju pokazuje podatak da je sva tri rivala dobio po 2:0, a od prvog kola Vimbldona kad je izgubio set od Britanca Džeka Drepjera osvojio je 27 i protivnicima prepustio jedan jedini set. Mateu Bretiniju u finalu pomenutog grend slema. Forma koja obećava.

I uliva strah u kosti svakom ko stane s druge strane mreže. Za dva dana naspram Novaka biće Kei Nišikori, pošto je domaći takmičar savladao Ilju Ivašku iz Belorusije (7:6, 6:0). Japanac je u prvoj deonici spasao dve set lopte, prethodno izbacio Rusa Andreja Rubljova i Amerikanca Markosa Girona, posle dugo vremena podseća na svoja najbolja izdanja, a valja podsetiti da je pre pet godina u Rio de Žaneiru osvojio bronzanu medalju. Ove godine nije bio bolji. Mada, kad vidi Đokovića padne mu mrak na oči, jer ga je naš as u 20 međusobnih obračuna tukao čak 18 puta.

Drugi četvrtfinalni par u Novakovom delu žreba čine Aleksandar Zverev i Žeremi Šardi. Nemac je u dva seta savladao Gruzina Nikoloza Basiašvilija (6:4, 7:6), dok je Francuz bio bolji od Liama Brodija iz Velike Britanije (7:6, 4:6, 6:1).

Na suprotnoj strani kostura, u četvrtfinalu, sastaju se: Karen Hačanov – Igo Umber i Pablo Karenjo Busta – Danil Medvedev.


tagovi

Novak Đokovićolimpijski teniski turnirTenisOlimpijske igreOlimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara