(©AFP)
(©AFP)

Novak ostavio Lendla iza sebe i kreće po Federera

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.08.23. | 08:17

Đoković osvojio 95. titulu u karijeri

Uklesao je Novak Đoković svoje ime pored brojnih, svih relevantnih rekorda u svetu tenisa, ali na neke i dalje juriša.

Trijumfom na mastersu u Sinsinatiju srpski as je došao do 95. trofeja u karijeri i tim rezultatom je izbio na treće mesto večne liste tenisera po broju osvojenih pehara. Ostavio je Đoković iza sebe Ivana Lendla, koji je karijeru završio sa 94 krune, dok je Rafa Nadal, koji još nije otišao u penziju, trenutno na 92 trofeja.

Izabrane vesti

Sledeća Novakova misija biće da dostigne Rodžera Federera. Švajcarac je drugi na toj listi, pošto je karijeru završio sa 103 pehara u rukama. Ipak, ako bismo gledali u sitnice, Federer je osvojio manje grend slemova i mastersa od Đokovića, u njegovom saldu je više turnira iz kategorije 250.

Razlika je, dakle, osam titula, što i jeste i nije mnogo, pitanje je samo koliko će još Đoković da nastavi da igra. Najveći teniser svih vremena ima 36 godina, dok je Federer držao reket u ruci i sa 40.

Najtrofejniji teniser sveta svih vremena, po broju osvojenih pehara je Džimi Konors, koji je reket o klin okačio kada je došao do 109 trofeja. A, odigrao je ukupno 401 turnir. To je već rekord do kojeg će i supermen kakav je Novak Đoković teško doći.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara