Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak osvetio Kecmanovića: Srbija kroz dubl traži mesto u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 21:16

Prvi reket sveta rutinski savladao Bublika 6:3, 6:4

Ono što Miomiru Kecmanoviću nije pošlo od ruke tokom maratonskog meča sa Mihailom Kukuškinom samo za one sa najdebljim živcima, uspeo je Novak Đoković koji je doneo bod Srbiji protiv Kazahstana savladavši Aleksandera Bublika 6:3, 6:4 nakon sat i 18 minuta borbe te će o putniku u polufinale Dejvis kupa odlučivati dubl meč koji sledi.

Dominacija Novaka Đokovića u Fed kupu nastavljena je 18. uzastopnom pobedom za Srbiju, a prvi reket sveta trijumfom nad Kazahstancem u Madridu zakazao je dubl susret koji će večeras doneti odluku o pobedniku četvrtfinala.

Izabrane vesti

Već uvodni gemovi prvog seta su potvrdili da Đoković ima nameru da ekspresno donese izjednačenje Srbiji, a nakon što je 36. teniser u maratonskom drugom gemu izbegao brejk osujetivši dve Novakove šanse, isto nije uspeo i pri rezultatu 2:1.

Usledio je niz gemova koje su teniseri osvojili na svoj servis, a nakon što je pri rezultatu 5:2 Đoković propustio pet set lopti, tačku na prvi deo duela stavio je rutinski na svoj servis - 6:3.

Uprkos činjenici da je upisao čak 12 asova, visoki Kazahstanac ne može da se pohvali da ga je u potpunosti služilo najjače oružje - servis o čemu govori statistika i tek 53% prvog servisa uz 72% uspešnosti.

Učinak koji se može podvesti pod skroman, Bublik se popravio u drugom setu, međutim nedovoljno da unese neizvesnost, te je već u drugom gemu na svoj servis ponovo pretrpeo brejk koji je bio dovoljan da Novak osvoji i drugi set i stavi tačku na duel koji je trajao tek 78 minuta.

Pobedom, 18. uzastopnom u singl mečevima, Novak je nastavio niz sjajnih igara za Srbiju, i doveo našu Fed kup reprezentaciju u priliku da kroz dubl stigne do polufinala.

Za duel koji sledi Srbija je prijavila Novaka Đokovića i Nikolu Ćaćića, a da li će biti promena biće poznato tek neposredno pred početak dubla.


tagovi

Dejvis kupDejvis kup tim SrbijeNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara