Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak počistio Feliksa, drugi set trajao kraće od pola sata

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 19:13

Nadal, takođe, silovit na startu egzibicionog turnira uoči Vimbldona

Prvi meč Novaka Đokovića od učešća na Rolan Garosu (i poraza od Rafe Nadala u četvrtfinalu) trajao je svega sat vremena i 12 minuta.

Brzinski je najbolji srpski teniser počistio s terena Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima - 6:2, 6:1 na egzibicionom turniru u Harlingemu, koji služi kao priprema za Vimbldon (kreće u ponedeljak).

Izabrane vesti

Već u prvom gemu Đoković je napravio brejk, ali se onda suočio sa čak pet brejk-lopti u svoja prva dva servis gema. Uspeo je sve da ih odbrani, a onda potpuno uspostavio kontrolu nad servisom, samim tim i rivalom. Posebno upečatljiv bio je drugi set, koji je trjao tek 28 minuta. Mnogo neizvesniji bio je njihov dosad jedini takmičarski duel, odigran ove godine u četvrtfinalu Rima. Novak je tada slavio takođe 2:0, ali posle mnogo većeg otpora rivala nego danas. Bilo je 7:5, 7:6.

Zalet za Vimbldon u Harlingemu hvata i Rafael Nadal, koji je isto brzinski savladao svog protivnika. Španac je bio silovit protiv Stena Vavrinke: 6:2, 6:3. U četvrtak će na teren i supertalentovani tinejdžer Karlos Alkaras, protiv Kaspera Ruda. Norvežanin će potom u petak odmeriti snage sa Đokovićem, a istog dana Nadal će igrati sa Ože-Alijasimom. Potom se selimo na najstariji i najprestižniji teniski turnir na svetu.

Iako je prekinuta Novakova dominacija na poziciji broj jedan svetskog tenisa - od nedavno je treći na ATP listi - Srbin će na Vimbldonu biti prvi nosilac. Pokušaće da odbrani trofej osvojen prošle godine i sedmi put u karijeri podigne pehar namenjen šampionu čuvenog turnira.



tagovi

Novak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara