Finale Lige šampiona 15. avgusta, nova sezona od oktobra

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.04.20. | 14:38

Takav je poslednji plan UEFA

Plan UEFA je bio da se finale Lige Evrope igra 24, a finale Lige šampiona 27. juna. I da se time stavi tačka na sve fudbalske mečeve u Evopi za sezonu 2019/20. Ali avaj...

Pandemija korona virusa se još ne stišava u velikom delu Evrope, tako da je UEFA morala da menja plan. Najavio je to i predsednik organizacije Aleksander Čeferin.

Izabrane vesti

Na poslednjoj sednici sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza UEFA je iznela sledeći plan, koji danas prenos Gazeta delo Sport:
Neće biti lako. Možda je čak utopija, ali san UEFA je da se Liga šampiona dovede do kraja. Postoje naznake da će sezona biti produžetna do druge polovine avgusta. Ideja je da se finale Lige šampiona igra 15. avgusta.

Naredna sezona evropskih kupova bi, u tom slučaju, startovala u oktobru. To je poslednji predlog o kojem će se diskutovati i na narednom sastanku”, objavila je Gazeta.

Ta informacija se u velikoj meri podudara sa onom koju je objavio Korijere delo Sport, da je UEFA dala direktivu nacionalnim savezima da svi šampionati moraju da se završe do 3. avgusta.

Može samo da se pretpostavlja da bi i kvalifikacije za evro kupove išle po ubrzanom tempu u drugoj polovini avgusta i u septembru, da bi u oktobru mogla da krene Liga šampiona.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara