Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak protiv Fokine, ramena, umora... I opet je pobedio! Srbija ide na finalni turnir u Malagu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 19:00

Najbolji teniser sveta doneo drugi bod našoj teniskoj reprezentaciji pobedom nad Špancem - 2:0

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa! Posle Južne Koreje pala je i Španija. Drugi bod našoj teniskoj reprezentaciji doneo je Novak Đoković pobedom nad Alehandrom Davidovič Fokinom (2:0), kojim je Srbija obezbedila plasman na finalni turnir u Malagi.

U nedelju je u Njujorku podigao 24. grend slem titulu, dan kasnije doputovao u Beograd i pridružio se košarkašima i basketašima na balkonu, da bi se u sredu pojavio u Valensiji na treningu teniske reprezentacije... Međutim, umor, povreda ramena koja ga je mučila kratko tokom meča, pa ni sam Davidovič Fokina nisu sprečili najboljeg tenisera sveta da Srbiji donese drugi bod i nastavi dominaciju protiv španskog tenisera, ali i seriju tirjumfa na Dejvis kupu - 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Naime, bila je ovo Novakova peta pobeda u šestom okršaju sa 24-godišnjim Špancem, odnosno 20. uzastopna u mečevima Dejvis kupa u singlu! Za istu mu je bilo potrebno nešto manje od dva sata. Prvi set osvojio je bez većih problema, napravivši brejk u osmom gemu, koji je već u narednom potvrdio za vođstvo na meču. Međutim, još tada su se obojica tenisera požalili sudiji zbog užasne vrućine, koja je dodatno otežavala posao obojici.

U drugom je Đokovića zadesio još jedan problem, srećom, ne toliko veliki. Osetio je bol u ramenu, zbog čega je u jednom trenutku pozvao i fizija... Fokina je baš u tom periodu stekao brejk prednosti i u narednom gemu ga potvrdio (4:1). Delovalo je da bi set mogao da ode u treći set. No, Novaku nije bilo potrebno mnogo vremena da uzvrati istom merom, u sedmom gemu uzvratio je brejkom, posle pomoći fizija vezao i drugi i rutinski meč priveo kraju.

Uz Srbiju se u narednu fazu plasirala i Češka, a ko će kao prvi na finalni turnir u Malagu odlučiće u subotu međusobnih okršajem.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupDejvis kup tim SrbijeSrbija Dejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara