Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Novak raspoložen posle trijumfa: Hvala mu što je pustio dekicu da pobedi

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 19:40

"Imam još vremena jer sam sebi zadao da igram još dosta godina, ali videćemo to još", rekao je Novak posle trijumfa nad Lukom Van Ašom

Teže nego što se očekivalo, Novak Đoković je započeo učešće na turniru u Banjaluci. Mučio se dugo da uhvati ritam i pronađe željenu igru, ali je posle tri seta ipak uspeo da eliminiše golobradog Luku Van Aša. Pa iako nije odigrao na svom prepoznatljivom nivou, bio je prvi reket sveta raspoložen posle meča.

Tako se, hvaleći posle dvoipočasovne borbe o 18-godišnjaku koji ga je namučio u drugom kolu Srpska Opena, srpski teniser usput i našalio na svoj račun.

Izabrane vesti

"Ružno zvuči, ali nisam poznavao današnjeg protivnika. Perspektivan teniser, pobedio je Vavrinku. Teški su uslovi, teren, loptice. Trenirao sam ovih dana, ali jedno je trening, a drugo meč. Nisam bio na svom nivou. Čestitam mu na borbi. Hvala što je dekicu poput mene pustio danas da pobedi", rekao je Novak.

Na šta je mislio pod "dekica"?

"Dekica u sportskom smislu, a ne u životnom... Imam još vremena jer sam sebi zadao da igram još dosta godina, ali videćemo to još. Zapravo u životu se nikada ne zna šta se može desiti sutra ili za godinu dana. Kada se pređe 35 godina svaki turnir znači duplo više i sam osećaj igrati ovde prvi i možda jedini put nešto je što je u meni izazvalo puno emocija i jako m je drago što sam tu."

Osvrnuo se Novak i na svoju igru kojoj očigledno nije bio prezadovoljan.

"Ovo je najsporiji teren koji sam ikada video, nisam mogao udarcima da prodirem kroz teren i svaka lopta je bila lako vraćena pa sam malo uhvatio ritam tek u finišu drugog seta i srećan sam što sam pobedom zavrišio meč. Atmosfera je bila fantastična, zahvalan sam svima koji su došli da me podrže."

Zahvalio se na kraju Đoković navijačima koji su se u velikom broju okupili u Banjaluci kako bi na delu videli najboljeg na svetu.

"Hvala svima što ste došli, ovo je jedna od najboljih atmosfera u kojoj sam igrao. Igrali smo skoro tri sata, vi ste ostali, i zbog vas sam danas pobedio", zaključio je Novak.


tagovi

Novak ĐokovićSrpska OpenLuka Van Aš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara