Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak: Sad napad na zlatni slem, rivali moraju da igraju najbolji tenis da bi me pobedili

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 23:40

"Ambicije se ne menjaju, imam želju, posvećenost, telo me odlično sluša, imam sjajan tim oko sebe, motivaciju za najveće turnire“, istakao je Đoković na konferenciji za medije

Veliki Novak Đoković po ko zna koji put je potvrdio da je teniski kralj, da je najbolji svih vremena. Rekorder po broju grend slem kruna pokorio je i Torino, pobedio domaćeg igrača Janika Sinera u finalu završnog Mastersa i stavio jagodicu na šlag nove blistave sezone.

Srpski as gleda već unapred, ka 2024. godini, grend slemovima i Olimpijskim igrama u Parizu. Novak ima „samo“ jednu bronzu sa najvećeg sportskog takmičnje, pa mu je velika želja da se okiti zlatom u prestonici Francuske narednog leta. Na konferencije za medije posle meča, naš as je ima jasnu ambiciju šta želi naredne sezone.

Izabrane vesti

Mogu da osvojim sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama (zlatni slem prim.aut). Ambicije se ne menjaju, imam želju, posvećenost, telo me odlično sluša, imam sjajan tim oko sebe, motivaciju za najveće turnire. Imam inspiraciju da idem dalje. Sledeće godine su tu i Olimpijske igre. Ne znam da li će sledeća da bude dobra kao ova, ali ću zadržati mentalitet“, istakao je Đoković.

Novak kaže da su mu polufinale i finale u Torinu možda i najbolji mečeve ove godine.

Kada sam potvrdio prvo mesto protiv Runea, mentalno nisam bio ovde. Osećao sam se nešto između, ni tamo ni vamo. Uticalo je to na moju igru. Hvala Janiku što me je odveo u polufinale. Kada sam stigao do polufinala, podigao sam nivo igre. Počeo sam agresivno od starta u finalu, za razliku od meča u grupi“.

Osvrnuo se Novak još jednom na finalni meč.

Pobeda u finalu je neverovatan osećaj i neko olakšanje. Igrao sam tenis bez greške set i po, do 3:2 u drugom setu, onda sam počeo da promašujem prvi servis, publika je imala ulogu, nosila Janika. Od početka sam osećao da postoji drugačija energija i od njega i od mene u odnosu na prethodni meč. Osetio sam da nije toliko slobodan i komforan kao u prethodna četiri meča koja je dobio i da je to moja šansa i da moram da je iskoristim“.

Na pitanje, da li bi ovaj Novak pobedio onog od pre 10 godina, naš as je rekao:

"Rekao bih da bi pobedio sadašnji Novak. Momenti u prošlosti su za mene drugačiji, ne igram na isti način kao tad, sad moram da biram turnire".

Sad sledi za Novaka duži odmor i vreme koje će da provede s porodicom.

Želim da provodim i vreme sa porodicom, to mi je važno. Imam neke razgovore sa sobom i ljudima oko sebe u vezi nastavka igranja tenisa, bez toga ne bih nastavio da se bavim tenisom".

Teniski G.O.A.T. očekuje još jače rivale naredne godine.

Oni moraju da odigraju najbolji tenis da bi me pobedili. Što više dobijam, tako ta aura nepobedivosti raste. Janik je sjajan momak, zaslužuje svoj uspeh i mora da nastavi, na pravom je putu, nisam jedini koji smatra da može da osvoji slem i da bude prvi na svetu. Bio bih iznenađen da se to ne dogodi, ne znam koje godine i slično, Rune, Alkaras i on su sledeća velika trojka i nosiće ovaj sport u budućnosti. Ja ću se držati dokle god budem mogao“, zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara