""
""

Novak sredio švajcarsku mušteriju, sledi El Klasiko!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.11.13. | 22:36

Đoković u finalu Masters Kupa u Londonu posle pobede nad Stanislasom Vavrinkom. Sledi 39. međusobni okršaj protiv Nadala

Ovako je i najpravednije! Novak Đoković i Rafael Nadal će ukrstiti rekete u finalu Masters Kupa u Londonu za godinu 2013. Dvojica najboljih tenisera sveta su savladala švajcarske prepreke i još jednom će nam priuštiti nešto što se naziva El Klasikom u teniskom svetu. Jer kako drugačije nazvati rivalstvo koja je preraslo u najveće u istoriji tenisa s obzirom da će im sutrašnji meč biti 39. međusobni okršaj u karijeram, što je aposlutni rekord.

Izabrane vesti

Novak je pružio fantastičnu igru u večerašnjem polufinalu i sa terena prosto oduvao staru mušteriju Stanislasa Vavrinku 6:3, 6:3. Ovo im je bio 17. direktan duel i čak 15. Noletova pobeda.

Sve što je Vavrinka večeras uspeo bio je brejk za 2:1 u prvom setu, a posle toga je na terenu postojao samo jedan igrač – Novak Đoković. Poput furije je Novak nizao gemove i povećavao prednost. Od 1:2, vrlo brzo je došao do 5:3, a posebno je bio spektakularan poen u osmom gemu kada se bacio za lopticom i ostavio rivala u neverici. Lagano je priveo set kraju i u istom ritmu nastavio meč.

Već na startu drugog dela igre, Srbin je stigao do brejka prednosti i ubio sve snove Švajcarca o eventualnom iznenađenju. Servis je sjajno služio našeg tenisera i bio je to jedan od onih mečeva u kojima se jednostavno vidi da rival nema nikakvu šansu.

Sutra nas očekuje novi spektakl protiv najvećeg rivala. Đoković brani titulu, Nadal ima šansu da poveća prednost na ATP listi. Nadal je uspešniji u međusobnim duelima ove sezone (3:2), ali je Novak pobedio u jedinom međusobnom meču odigranom u dvorani i mnogo bolje se snalazi na pomenutoj podlozi.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

atpMasters kup LondonNovak ĐokovićRafael NadalStanislas Vavrinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara