Novaka čeka italijanski vunderkind

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.06.21. | 15:02

Lorenco Museti posle preokreta slavio protiv zemljaka Marka Čekinata

Mladi italijanski teniser Lorenco Museti plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa u kojem bi mogao da igra sa Novakom Đokovićem. Museti je pobedio Marka Čekinata u italijanskom derbiju posle preokreta (3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3) i tako na svom debitantskom nastupu na grend slemu obezbedio drugu sedmicu.

Italijanski vunderkind koji je ove sezone eksplodirao i došao nadomak top 50 na svetu, nastavio je sa sjajnim partijama u Parizu.

Izabrane vesti

Pošto je izbacio Jasutaku Učijamu i Aleksa de Minora, nije ga pokolebalo ni što je izgubio prvi set od mnogo iskusnijeg sunarodnika, a potom i ispustio prednost u setovima.

Čekinato je već igrao polufinale na Otvorenom prvenstvu Francuske, tada je šokirao i Đokovića, ali sada nije mogao da spreči poraz.

U finišu trećeg seta 19-godišnjak iz Karare je odigrao možda i najlepši poen čitavog Rolan Garosa, kada je stigao lob rivala i udarcem iza leđa mu uzvratio na isti način.

Nešto kasnije je došao do velikog trijumfa i kao nagradu će dobiti meč sa boljim iz okršaja Novaka Đokovića i Ričardasa Berankisa.


tagovi

Rolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara