Đere (©Reuters)
Đere (©Reuters)

Novakov Hanibal je „stigao“ u Rim: Đoković dočekao rivala kojeg nije pobedio sedam godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 20:55

Vavrinka sa ivice poraza došao do pobede nad Đereom – 2:1

Za navijače Novaka Đokovića ostao je Sten Vavrinka nešto poput Hanibala Rimljanima. Iako je bilo rivala koje je srpski as manje puta dobijao nego Švajcarca, ovaj mu je direktno izbio iz ruke dva „već viđena“ grend slema trofeja, a posredno i treći (Australijan open).

Još jedan podatak za nevericu: Novak skoro sedam godina nije pobedio Vavrinku! Još od mastersa u Parizu 2015. Istina, posle toga su se sreli samo dva puta, oba puta na US openu, jednom u finalu, jednom u osmini, kada je Sten izašao kao pobednik.

Izabrane vesti

I zato malo ko je od Novakovih fanova oduševljen što će u narednoj rundi mastersa u Rimu teniski kralj ukrstiti rekete sa Vavrinkom. Iako je Švajcarac daleko od nekadašnje forme, kada je bio „kriptonit“ za najboljeg na svetu.

Vavrinka je danas sa ivice poraza uspeo da se izdigne i da eliminiše Lasla Đerea i da time spreči mali srpski derbi u Večnom gradu – 7:6, 3:6, 6:4. Na sledećem stepeniku čekaće ga najbolji na svetu, kojem će pobeda biti imperativ, jer samo plasmanom u polufinale Rima Đoković će ostati prvi igrač sveta i prvi nosilac na Rolan Garosu.

Laslo Đere i te kako ima za čim da žali. Imao je brejk prednosti u trećem setu, ali nije uspeo da ga sačuva. Pobeda bi tenisera iz Sente vratila među prvih 50 na listi i donela mu novi duel sa Novakom, kojeg je imao u ruci na Serbian openu, međutim, nije uspeo ni taj meč da trijumfalno privede kraju.

U prvom setu nije bilo brejkova, ali je u taj-brejku Đere bolje stajao, imao je dve set lopte (6:5, 7:6), nije ih iskoristio i Vavrinka ga je kaznio (10:8). Laslo je u drugom setu u dva svoja servis gema spasavao brejk lopte i izdržao te napade. A, njemu su se prve prilike da Vavrinki oduzme servis pojavile tek na 4:3 i drugu takvu šansu je iskoristio, poveo 5:3, a onda odservirao za 1:1 u setovima.

Đere je u trećem setu napravio brejk za 2:1, potvrdio ga i činilo se da je na pravom putu ka pobedi. A, onda je prosto stao. Ili je Vavrinka podigao nivo igre. Sve se okrenulo, Švajcarac je našao dobitnu kombinaciju i prošao u narednu rundu mastersa.

Derbi dana igrali su Stefanos Cicipas i Grigor Dimitrov, a grčki teniser je morao da uloži poslednji atom snage da bi dobio meč. I da nastavi seriju pobeda nad Bugarinom, ovo mu je četvrti trijumf u nizu.

Imao je Dimitrov dve meč lopte u trećem setu, u dva različita gema, međutim, nije uspeo da ih iskoristi i to kao da ga je psihički slomilo, pošto u taj-brejku nije bio ni blizu trijumfa. Cicipas je poveo 5:0 i rutinski priveo meč kraju. U narednom kolu grčki as će igrati protiv Karena Hačanova.


tagovi

Sten VavrinkaLaslo Đereatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara