Novak i Jelena Đoković (Foto: Reuters)
Novak i Jelena Đoković (Foto: Reuters)

Novakova borba protiv korone: Đokovići vlasnici kompanije koja razvija tretman za sprečavanje zaražavanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 19:06

Danski QuantBioRes razvija peptid koji sprečava da virus zarazi ljudske ćelije

Kako prenosi Rojters prvi reket sveta Novak Đoković ima 80 odsto vlasništva nad QuantBioRes kompanijom iz Danske. To potvrđuju izvršni direktor firme Ivan Lončarević, kao i zvanični podaci iz privrednog registra Danske.

Kako se navodi, srpski teniser je još u junu 2020. godine napravio pomenutu investiciju, ali nije poznato u kom iznosu. U zvaničnim spisima stoji da je Jelena Đoković vlasnik 39,20 odsto deonica ove firme, dok je Novakov udeo u vlasništvu 40,8 odsto. Preostalih 20 odsto poseduje dotični Entoni Čarls Singsbi.

Izabrane vesti

QuantBioRes ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, a Lončarević napominje da se ne bave pravljenjem vakcine, već stvaranjem tretmana za borbu protiv virusa. Kompanija radi na razvijanju peptida, koji bi trebalo da spreči koronu da inficira ljudske ćelije. Klinička ispitivanja bi trebalo da počnu u Velikoj Britaniji ovog leta.

Podsetimo da je Đoković još početkom pandemije istakao da je protiv vakcinisanja, ali je pronašao način da se bori sa virusom. Takav stav na kraju ga je i napravedno koštao učešća na Australijan openu, s ozbirom da je najpre dobio izuzeće, da bi ga Granična policija na aerodromu sprečila da uđe u Melburn. Usledila je saga od 11 dana, na kraju koje je srpskom teniseru ukinuta viza te je i deportovan. U startu se pisalo da će morati da plati i sudske troškove, a danas su se pojavile informacije da je to na sebe preuzeo Teniski savez Australije. Britanski Dejli Mejl piše da je u pitanju svota od 318.320 evra.

Nove informacije samo još jednom pokazuju koliko je Novak Đoković koraka preduzeo kako bi doprineo borbi protiv Kovida 19. Još na početku pandemije je donirao 1.000.000 italijanskim bolnicama, dok je srpskim pomogao sa istom svotom, a pritom je i bolnici Dragiša Mišović poklonio skener. Sve to uradio je bez ikakve pompe. Osetio je da može da pomogne i još jednom pokazao veličinu.


tagovi

Novak ĐokovićJelena Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara