Na Etihadu vlada optimizam - neće biti egzodusa i pored suspenzije! Sterling već potvrdio da ostaje...

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.02.20. | 10:05

Ostaje da se vidi šta će biti s Gvardiolom, De Brujneom, Silvom...

Crni oblaci nadvili su se nad Etihadom prethodnih dana. Od konačne presude da se Mančester Sitiju zabrani učešće u Ligi šampiona uz drakonsku kaznu od 30.000.000 evra, preko spekulacija da će mu biti oduzeti bodovi u Premijer ligi, pa čak i titula iz 2014. godine, još malo pa bivši šampion Engleske rastrzan je na sve strane. Zbog svega što se ovih dana događa u plavom delu Mančestera, počele su da kruže i priče da će u Sitiju na leto nastati pravi egzodus, što bi u budućnosti moglo drastično da utiče na imidž kluba. 

Gotovo svi najveći timovi Evrope bacili su oko na Etihad. Od Juventusa koji po svaku cenu želi da angažuje Pepa Gvardiolu, preko madridskog Reala koga interesuje Rahim Sterling, do Kevina de Brujnea koji je navodno interesantan Barseloni... I pored kompletnog haosa koji je nastao i neizvesne budućnosti, u klubu vlada optimizam da dvogodišnja eliminacija iz Lige šampiona neće naškoditi izgledu sastava, odnosno da se ništa vanredno neće dogoditi što bi moglo da ugrozi neke buduće planove Sitija. 

Izabrane vesti

Mančester Siti već planira da napravi prvi korak ka stabilizaciji kluba tako što će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu, a advokatski tim pokušaće da dokaže da nije bilo tako ekstremnih malverzacija i igrarija sa pravilnikom finansijskog fer-pleja u periodu od 2012. do 2016. godine, za šta je Siti već pravosnažno osuđen.

Drugi korak je već praktično načinjen, a on se odnosi na to da se igrači ubede da ostanu uz, verovatno, ozbiljnu finansijsku kompenzaciju kojom bi se anulirao izostanak iz elitnog klupskog takmičenja.

Rahim Sterling je prvi u redu koji je potvrdio svoju privrženost Sitiju i da nema nameru da ode s Etihada ovog leta. To je u izjavi za Dejli Mejl potvrdio njegov agent Ejdi Vord.
“Rahim je isključivo fokusiran na Mančester Siti i ne zanimaju ga nikakve priče i spekulacije o mogućem transferu“, poručio je Vord.

Ova izjava je izuzetno obradovala Sitijevu upravu, a pogotovo Pepa Gvardiolu koji je, navodno, razmišljanja da je možda vreme da ode s Etihada i preseli se u Torino, mada bi s Sterlingovom odlukom da ostane mogao i on da se predomisli i ispoštuje ugovor koji mu svakako važi do kraja naredne sezone.

Britanski mediji javljaju da je atmosfera unutar kluba depresivna i da nikom nije bilo do rada pred utakmicu s Vest Hemom. Generalni direktor Feran Sorijano čak je otkazao odmor kako bi se kroz niz hitnih sastanaka na svim nivoima napravila strategija o daljem funkcionisanju kluba, a priča se da su odmah kontaktirani i agenti svih nosilaca igre kako bi se sprečio pomenuti egzodus.

To se, pre svega, odnosi na moguće odlaske Kevina de Brujnea, Bernarda Silve i Sterlinga, koji je ubrzo potvrdio da ostaje. Navodno, ostali igrači nisu upitni, dok će Serhio Aguero, Fernandinjo i Leroj Sane biti pušteni niz vodu pošto im ugovor sa Sitijem ističe na leto 2021. godine, a možda čak pre tog roka... David Silva je još ranije najavio odlazak iz kluba, dok 14 igrača ima bar tri godine ugovora i opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu.

Gvardiola se nadao da bi ovog leta mogao da angažuje bar četiri pojačanja, po jedno u svakoj spoljnoj liniji, od čega dva u odbrani. Posle novonastale situacije pitanje je u kom će obliku Siti uopšte funkcionisati u narednom peridu i da li će Siti uopšte imati mogućnost da troši veliki novac ili će biti ograničen na određenu sumu.

Što se priče o oduzimanju premijerligaške titule iz 2014. tiče, ubrzo pošto se pojavila vest o mogućem skidanju krune odmah se javio bivši kapiten Liverpula Stiven Džerard. Redsi bi, ni krivi, ni dužni, mogli da proslave šampionsku titulu i pre ove koja je nadomak osvajanja pod komandom Jirgena Klopa, a Džerardu bi ista mnogo značila jer je upravo on bio jedan od krivaca što je ta trka sa Sitijem izgubljena zbog onog čuvenog proklizavanja u meču sa Čelsijem... Siti je tada završio sezonu sa dva vboda više u odnosu na Liverpul, odnosno četiri naspram Čelsija...
“Naravno da sam jako zainteresovan za ishod ovog slučaja, iz očiglednih razloga. UEFA je očigledno jasna po pitanju kaznenih mera, a Siti će se sigurno žaliti na odluku, tako da ćemo morati da sačekamo rezultate ove istrage“, rekao je trener Glazgov Rendžersa.

Siti je sada laka meta i jedan odlazak mogao bi da pokrene lavinu. Još ako UEFA bude nastavila da "rešeta" Građane, svaki scenario je realan...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara