Marin Čilić (©Reuters)
Marin Čilić (©Reuters)

Novi debakl Medvedeva na pariskoj šljaci, zgromio ga Čilić

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 22:49

Hrvat naneo Rusu najubedljiviji poraz na grend slem turnirima

Do osmine finala na Rolan Garosu i nekako. Dalje – nikako. Ne može Danil Medvedev da smisli šljaku, a posebno mu ne leži ova na Rolan Garosu. Da turnir ne nosi 2.000 poena, ne bi ga ni igrao. Ovako, nije imao druge nego da dođe i ponovo se obruka.

Prolazak prvog kola na Rolan Garosu do prošle godine je za Danila Medvedeva bio misao imenica. Stigao je do osmine finala i ostvario najbolji rezultat u karijeri u Gradu svetlosti. Sada ga je ponovio, ali s obzirom na to koliko mu se donji deo kostura očistio, četvrto kolo za drugog nosioca nije uspeh. Već novi krah. A, očajne kretnje ruskog tenisera na crvenoj prašini iskoristio je Marin Čilić. Treći put se Hrvat plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa – 3:0 (6:2, 6:3, 6:2).

Izabrane vesti

Kao da je egzibicija, a ne grend slem. Predao se Danil Medvedev bez ispaljenog metka. Nije ni pokušao nešto da promeni, nepomično je stajao i gledao kako ra razvlači hrvatski teniser koga su mnogi odavno otpisali i prognozirali mu kraj karijere, a i dalje je tu. I zadaje udarce nosiocima. Izbacuje ih redom. Danilu Medvedevu naneo je najteži poraz u karijeri na grend slem turnirima, sat i 47 minuta bili su mu dovoljni da pošalje Rusa na avion.

Danil Medvedev na terenu nije postojao. Odnos snaga bio je takav kao da je Marin Čilić drugi reket sveta, kao da on diše za vratom Novaku Đokoviću, kao da je on nedavno osvojio grend slem, a ne pre nepunih osam godina. Doživi li ruski as još neko ovakvo poniženje u Parizu, dobro će razmisliti hoće li se ponovo pojaviti. Ovakva izdanja nemaju nikakvog smisla.

Koliko je inferioran bio ruski teniser najbolje govori podatak da nije imao niti jednu brejk loptu. Nije bio ni blizu da oduzme servis Marinu Čiliću i makar nagovesti u jednom setu da može da zakuva situaciju na terenu. Uništio ga je Hrvat prvim servisima, samo četiri uspeo je u polje da vrati Medvedev. Služio je početni udarac Marina Čilića kao u najboljim danima karijere kada je bio ozbiljna nagazna mina na betonu ili travi. Ali, ovako ni tada nije igrao na Rolan Garosu.

I posle ove neverovatne predstave šta da očekuje i čemu da se nada Andrej Rubljov. Jedno je sigurno – nije mu svejedno.

Nije bilo sve do toga što drugi reket sveta nije pravovremeno ulazio u udarce, što nisu imali oštrinu i što je bio bezvoljan. Marin Čilić igrao je na vrhunskom nivou, udarci su mu bili hirurški precizni, a Andrej Rubljov imaće na umu da nikada u karijeri na grend slem turnirima nije otišao dalje od četvrtfinala. Sa psihološkom barijerom nebrojeno puta nije se izborio, sada će biti pred novim velikim izazovom. Pred hrvatskim gorostasom, koji bije kao iz topa.



tagovi

Danil MedvedevMarin ČilićRolan Garosgrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara