Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Od prijateljske ruke: Pade i Krajinović

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.09.20. | 17:30

Novak Đoković u četvrtfinalu rimskog mastersa nakon što je prvi put u karijeri savladao dobrog prijatelja i saborca iz reprezentacije

Prijateljstvo nije za teren i to se dobro videlo ovog popodneva na Foro Italiku kada su se drugi zvanično, a nezvanično ko zna koji put odmerili Novak Đoković i Filip Krajinović. Prvi i treći reket Srbije očekivano su odigrali zanimljiv susret, a na kraju je slavio Novak Đoković rezultatom 7:6 (7) i 6:3.

Zanimljivo je da je Novak tako izjednačio učinak sa svojim dobrim prijateljem, pošto je fantastični Somborac dobio do danas jedino njihovo zvanično odmeravanje, pošto mu je Đoković predao meč čevrtfinala Serbia Opena 2010. zbog zdravstvenih problema. Takođe, Fića je bio bolji i ovog juna na Dorćolu na Adria Touru, tako da i dalje ima malu "psihološku prednost". Šalu na stranu, bilo je pravo zadovoljstvo gledati ovog popodneva dva takva majstora belog sporta koji dolaze iz naše zemlje.

Izabrane vesti

"Velika borba, jedan od najdužih setova koje sam igrao. To sve govori. Borba prsa u prsa, ali kada sam dobio prvi set malo sam dobio na samopuzdanju. Navukla se i senka na teren, što mi je prijalo nakon paklenog prvog seta. Vrlo sam zadovoljan ovim testom, On je jedan od mojih najboljih prjatelju, dugo ga poznajem, posledni put smo igrali pre deset godina, tada je bio tinejdžer. Lepo je što se sklapaju kockice u njegovom tenisu, i biće sve bolji. Nadam se da ćemo se još ukrstiti", izjavio je pobednik susreta.

Meč je bolje i čvršće otvorio mlađi teniser, pre svega nakon nekoliko grešaka Đokovića. Brejk prednosti na samom startu susreta kada se igra protiv najboljeg na svetu ništa ne garantuje, što se odmah i videlo pošto je Novak iskoristio treću priliku za trenutno poravnanje. Imali su potom i jedan i drugi seriuju prilika da povedu, ali nisu uspevali što dovoljno govori koliko je bilo izjednačeno.

Filip Krajinović (©AFP)Filip Krajinović (©AFP)

Imao je Novak čak dve set lopte u 10. gemu, ali je Krajinović odlično odigrao tako da je prvi set rešen kako i priliči, u taj-brejku koji je pripao Novaku iako je njegov suparnik imao dva mini-brejka prednosti. Štaviše, Đoković nije novu set loptu iskoristio na 6:5 i to zahvaljujući duploj servis grešci. Potom je Krajinović odbarnio još jednu set-loptu, da bi onda poklonio priliku Novaku onako kako ga je on "spasao" nekoliko minuta ranije - duplom servis greškom. Što je ovaj konačno valorizovao. Koliko je bio napeta i naporna prva deonica meča najbolje govori podatak da je trajala čak sat i 26 minuta!

Razigrao se Đoković potom, pre svega se to videlo u opuštenijim udarcima, najpre forhendu kojim je počeo da teroriše treći reket Srbije. Dobro se Krajinović držao, ali je popustio u trećem gemu za brejk minusa. Đoković je na samom kraju duplirao kapital, što mu je donelo, i to prilično teško izvojevanu pobedu. Mada je u drugom setu pao nivo i kvaliteta i intenziteta igre. Pre svega kod Krajinovića.

Naredni potivnik, u meču za plasman u polufinale mu je pobednik susreta između dva kvalifkanta, domaćeg igrača Lorenca Muzetija i Nemca sa prebivalištem u SAD, Dominika Kepfera. Đoković je prošle godine dogurao do finala.

Masters u Rimu se igra na šljakastoj podlozi na otvorenm za nagradni fond od 3,465 miliona evra. Aktuelni šampion je Rafael Nadal koji se večeras od 19 časova ukršta sa Dušanom Lajovićem. Treba napomenti da je italijanska vlada dozvolia mali broj navijača na sportskim događajima, tako da će tribine biti koliko-toliko ispunjene narednih dana, to jest za polufinale i finale.


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara