Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Od prva četiri nosioca, možda samo Đoković na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 19:25

Samim tim moguće je da bude prvi nosilac

Čudna teniska sezona, koju u velikoj meri kroje i političari, mogla bi da dobije dodatnu neobičnu stranu na Vimbldonu.

Na teniskom vrhu će se od 13. juna desiti promena, pa će Danil Medvedev da sedne na prvo mesto, Aleksander Zverev na drugo, Novak Đoković na treće, a Rafael Nadal na četvrto.

Izabrane vesti

Ipak, u susret Vimbldonu, čiji je početak zakazan za 27. jun, moglo bi da se dogodi da od četvorice najboljih tenisera sveta samo Đoković zaigra na londonskoj travi. I da samim tim ima status prvog nosioca.

Za Medvedeva i dalje vlada rampa, pošto je Rus, te mu nije dozvoljeno da zaigra na jedinom grend slemu na travi. Aleksandar Zverev se danas teže povredio u Parizu, izvrnuo je zglob, zbog kojeg su ga u kolicima odveli sa terena, dok se on kasnije vratio na štakama da otpozdravi publici. Iako je još rano za prognoze koliko će Nemac odsustvovati s terena, u prvi mah ne deluje baš realno da se za dvadesetak dana potpuno oporavi i spremi za Vimbldon.

Što se tiče Rafaela Nadala, od španskih medija idu informacije da su mu doktori naredili da posle Rolan Garosa ode na duže bolovanje. I da ne propusti samo Vimbldon, nego i US open. U prevodu, da batali tenis do sledeće sezone, jer mu je stopalo u vrlo lošem stanju. Iako se to nikad ne bi reklo na osnovu njegovih igara u Parizu.

Ako ovaj scenario, kako izgleda na današnji dan, ostane na snazi do poslednje nedelje juna, Đoković će biti prvi nosilac u Londonu, iako će zvanično biti treći na ATP listi. Mada, to ne znači mnogo srpskom asu, jer će ionako biti, po minulom radu i trofeju koji brani, prvi favorit za titulu.


tagovi

Novak ĐokovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara