Altmajer (©Reuters)
Altmajer (©Reuters)

Odleteo još jedan favorit: Siner zgrešio, Altmajer ponovo blista u Parizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 18:40

Sejbot Vajld prošao još jedno kolo

Deo kostura na Rolan Garosu na kojem je trebalo da „vlada“ drugi nosilac doživljava potpuno čišćenje.

Posle Danila Medvedeva, koji je ispao u prvom kolu pariškog grend slema, kući ide i Janik Siner, osmi nosilac, koji je bio u tom delu žreba.

Izabrane vesti

Mladi Italijan, jedan od najboljih među „mladim lavovima“, poražen je u borbi od pet setova od Nemca Danijela Altmajera, 79. tenisera sveta – 6:7, 7:6, 1:6, 7:6, 7:5 posle pet sati i 28 minuta igre.

Altmajer je potvrdio da mu Rolan Garos jedini leži od grend slemova, jer je jedino na njemu uspeo da prođe prvo kolo. A, ovo mu nije prvi put. Štaviše, 2020. godine je došao do četvrtog kola i to sa tri maksimalne pobede, među kojima je bio „skalp“ i Matea Beretinija, tada sedmog igrača sveta. Zato trijumf nad Sinerom, ipak, nije najveći u karijeri nemačkog tenisera.

Ali, drhtala je ruka Altmajeru kada je trebalo da prelomi meč. Imao je servis za pobedu na 5:4, ali je Siner napravio brejk. Ipak, Italijan nije uspeo da se izvuče iz rupe, to je bila samo varka, jer mu je Nemac odmah potom ponovo oduzeo servis. Imao je nakon toga Altmajer tri vezane meč lopte (40:0), pa Siner tri brejk lopte, da bi teniser iz Kempena uspeo nekako da zaključi duel i prođe u treće kolo, gde će ga čekati Grigor Dimitrov.

Bugarin je danas sa 3:0 eliminisao Rusuvorija, a korak napred napravio i je Sejbot Vajld, kreator najvećeg iznenađenja na Rolan Garosu. Posle eliminisanja Medvedeva, danas je kući poslao i Gvida Pelju (3:1).

Fransis Tijafo ide dalje, put je našao pored Aslana Karaceva (3:1), dok je Kinez Žang sa maksimalnih 3:0 savladao Argentinca Tirantea.


tagovi

Rolan Garos 2023Janik SinerGrigor DimitrovFrenses Tijafo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara