(©Reuters)
(©Reuters)

Odustajanje Alkarasa produžilo Novakovu vladavinu: Garantovanih 385 nedelja na tronu

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.04.23. | 17:23

Đoković ostaje prvi i posle Monte Karla

Teniski svet je iščekivao turnir u Monte Karlu kao prvi ove godine na kojem će se naći u isto vreme trojica najboljih u 2023: Novak Đoković, Karlos Alkaras i Danil Medvedev.

Ipak, Rus koliko god bio sjajan, očajno se snalazi na šljaci, a i nije kandidat da se već u Kneževini bori za povratak na ATP tron. Ta borba je bila viđena između Đokovića i Alkarasa, da bi danas stigla vest da je mladi Španac, isto kao i njegov stariji kolega Rafael Nadal, odustao od nastupa u Monte Karlu.

Izabrane vesti

To automatski znači da će Novak Đoković ostati sigurno teniski vladar i posle turnira u Kneževini, kako god da se turnir završi. Srpski as brani svega 45 bodova iz prošle godine i samo je Alkaras mogao da ga svrgne s prve pozicije na predstojećem mastersu.

Matematika kaže da je Đoković i da ništa ne uradi značajno u Monte Karlu osigurao 385 nedelja na teniskom tronu. Sve je bliži magičnoj brojci od 400 sedmica dominacije, čemu se niko nikad nije ni približio, a kamoli ga ostvario, makar kada je singl konkurencija u pitanju.

Ukoliko Novak, recimo, osvoji trofej u Monaku, mogao bi taj broj nedelja da se dodatno uveća, jer posle toga ima da brani finale Serbia opena u Banjaluci, koje ne nosi mnogo bodova za ATP listu. A, nakon toga kreću najveći izazovi: mastersi u Madridu i Rimu, pa Rolan Garos.


tagovi

Novak ĐokovićATP listaKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara