(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković 19. put protiv Monfisa: Biće to sudar veterana

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 10:20

Novak dobio svih 18 mečeva sa Francuzom

Ima Novak Đoković „more“ svojih redovnih mušterija, ali teško da se ikom toliko obraduje kada ga vidi sa druge strane mreže kao Gaelu Monfisu.

Francuz je, prvo, kako kažu, sjajna osoba, drugo, vrlo je zabavan teniser, sa često nepredvidivim potezima, ali mu nedostaje konstantnosti u igri za neke ozbiljnije domete. I treće, Đoković ga redovno dobija. Tačnije, svaki put ga je pobedio.

Izabrane vesti

Igrali su Srbin i Francuz 18 puta do sada i svih 18 puta je pobedio Novak. Dok su obojica još bili mladi igrači znao je Monfis da namuči Đokovića, natera ga da igra do krajnjih granica, ali kasnije su ovi dueli postali čista rutina za najvećeg tenisera sveta svih vremena. Dotle je došlo da Gael više nema ni nadu u pobedu.

Novi duel, 19. po redu, zakazan je rano ujutru po našem vremenu, u trećem kolu mastersa u Sinsinatiju. Đoković je eliminisao Davidoviča Fokinu u drugoj rundi i put ga vodi na Monfisa.

„On je neverovatan momak, neko koga zaista poštujem i volim kao osobu. Jedan od najharizmatičnijih igrača, koje imamo u poslednje dve decenije. Sjajno ga je videti na terenu, pošto se godinama borio sa povredama. Malo je stariji od mene. Svi govore o mojim godinama, ali šta je sa njim!? Biće to duel veterana“, poručio je Đoković.

Pričao je Novak posle meča i o ispadanju branioca titule Borne Ćorića sa turnira već u drugom kolu.

„Postoji nešto u tome kada branite titulu, čak 1.000 bodova u ovom slučaju. Mnogima se to ispostavi kao neka velika prepreka. Nekada vam to bude dodatno gorivo, da vam motivaciju, a nekada vas potpuno sruši. Što se mene tiče, u drugom delu karijere ne dozvoljavam sebi da razmišljam o tome da sam branilac titule, već gledam sebe jednakim sa ostalima. Da imam istu startnu poziciju. Od nule svake godine, igram svaki turnir kao da sam prvi put tu“, objasnio je Novak Đoković. 


tagovi

Novak ĐokovićATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara