Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković: Bio je hrabriji; Siner: Kada pobediš osvajača 24 grend slema, možeš da kažeš da si na top nivou

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.11.23. | 02:45

"U ovakvim mečevima ne ukaže vam se veliki broj prilika, a ako ih ne iskoristiš, rival sigurno hoće", rekao je Đoković

Prvi put u njihovom četvrtom međusobnom okršaju, Novak Đoković morao je da čestita Janiku Sineru. Nošen energijom krcate Pala Alpitur dvorane, Italijan je srušio Đokovića u tri seta i zakomplikovao najboljem teniseru sveta nastavak završnog mastersa i put ka polufinalu.

Novak je dva puta pobeđivao Sinera na Vimbldonu, jednom na šljaci, ali je poklekao u njihovom prvom sudaru na betonu.

Izabrane vesti

"Naš prethodni meč na Vimbldonu je takođe bio tesan. I tada je igrao dobro kao danas, možda je sada bolje servirao. Glavna razlika je što je bio hrabriji u važnim poenima, a ja nisam bio dovoljno agresivan i odlučan... Davao sam mu šansu da kontroliše te poene, recimo na 5:5 i 15-30. Rekao sam mu i na mreži da je odigrao svoj najbolji tenis kada je bilo najpotrebnije. Apsolutno je zaslužio pobedu", počeo je Đoković i nastavio: "U ovakvim mečevima ne ukaže vam se veliki broj prilika, a ako ih ne iskoristiš, rival sigurno hoće. Moram da budem odlučniji u nekim trenucima, ali u redu, većinu ovakvih mečeva u karijeri sam dobio. Ne mislim da sam uradio previše toga pogrešnog, ali moram da mu skinem kapu, odigrao je hrabro kada je bilo najpotrebnije."

Opet je Đoković imao svoj mini-šou sa publikom, dirigovao u ritmu zvižduka...

"Očekivala se podrška publike, veliko uzbuđenje ovde oko njega, normalno je da je publika želela da on pobedi."

Rekao je Janik Siner pred završni masters da će mu duel sa Novakom Đokovićem pokazati gde se nalazi.

"Normalno je da su mlađi motivisani i da žele da me pobede. Već dugo osećam da su protivnici još motivisaniji protiv mene, žele moj skalp, to je normalno. Moram da budem zadovoljan borbenim duhom, vratio sam se iz seta zaostatka, iz brejka u trećem setu..."

Za kraj, Đoković se osvrnuo i na narednog protivnika, Huberta Hurkača koji je došao kao zamena za povređenog Stefanosa Cicipasa.

"Hurkač je jedan od najboljih servera na svetu, a opušten je sada jer nema šta da izgubi. Biće veoma teško sigurno."

Đoković sigurno nije zadovoljan posle prekida serije od 19 uzastopnih pobeda, dok Janik Siner nakon pobede karijere nije skidao osmeh sa lica.

"Nema lepše stvari nego pobediti svetskog broja jedan. Priča je slična onoj sa Medvedevim kojeg nikako nisam uspevao da pobedim. Zahvaljuji publici, zajedno smo pobedili. Igrao sam dobro u odlučujućim trenucima trećeg seta, bio je ovo rolerkoster iz kojeg sam se izvukao", rekao je Siner i nastavio: "Velika je privilegija za mene što nastupam u Torinu. Očekivao sam vrlo težak meč, a publika mi ga je olakšala. Pokušao sam da stvari usmerim na svoju vodenicu, a kada se stvari ovako odvijaju, a Italijan igra, atmosfera je zaista divna. Srećan sam što sam bio deo ovoga. Kada pobediš čoveka koji je osvojio 24 grend slem titule možeš da kažeš da si na top nivou. Čak i da sam izgubio meč i dalje bih bio čist u glavi. Jer cilj mi je bio da mu budem blizu i da se borim", objasnio je Siner.

Italijan je večeras dao novi argument tezi da izrasta u velikog tenisera, a nije propustio priliku ni da se zahvali publici. Na kameri je ispisao "Grazie a tutti (hvala svima)". Verovatno on najbolje zna koliko su mu navijači energije dali.






tagovi

Novak ĐokovićJanik SinerZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara