(Reuters)
(Reuters)

Đoković: Bolje se slažem sa mlađim kolegama, nego sa Nadalom i Federerom

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 11:16

„Nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Karlosom Alkarasom“, kaže Nole

Od narednog protivnika je stariji deset godina, od glavnog konkurenta čak 17, a ni to što je promenio genercije sa kojima se suočava nije sputalo Novaka Đokovića da se penje na teniski vrh.

Kad je počinjao tamo su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, pa ih je prestigao i odavno je najbolji teniser koji je ikad držao reket. Toliko ubedljiv da se čini kako će teško mlađe generacije uspeti da nadmaše ostvarenja Srbina, koji priznanje da uživa u okršajima sa onima koji dolaze. Ili su došli, ali pored 37-godišnjeg Beograđanina ne mogu da pokažu koliko vrede, jer ih on uglavnom sredi.

Izabrane vesti

Kao što se očekuje da u četvrtfinalu nadvisi Tejlora Frica i kasnije u borbi za pehar dobije Karlosa Alkarasa.

Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom ili da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao. Pogotovo Nadal, to sam već rekao i to se nikada neće promeniti. Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada količinu energije utrošenu na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog...“, poručuje Đoković iz Melburna gde se sprema za drugu nedelju prvog grend slema u sezoni.

Tamo će najpre na Frica, koga je dobio u svih osam međusobnih duela, potom na Janika Sinera, ako Italijan dobije Andreja Rubljova, pa će se pobednik dok meča sastati u finalu sa boljim iz okršaja Hubert Hurkač – Danil Medevedev/Aleksandar Zverev – Karlos Alkaras.

Španac je ionako najveća pretnja Đokoviću, jer ga je dobio prošlog leta na Vimbldonu.

Nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Karlosom Alkarasom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo baš lep odnos. Alkaras, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas... Lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje. Lepši je odnos, uživam u tome. Otvoreniji je odnos, komunikativniji su. Ne znam, lepše se slažem s njima“.

Kao i sa Danilom Medvedevim, koji je baš u Australiji podsetio javnost kako su njih dvojica još 2017. Zajedno putovali iz Monte Karla u Niš, na meč Dejvis kupa, Srbija – Rusija.

Zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. Jeste tu priču već ispričao, ali baš cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja, takođe, imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je momak sa pravim vrednostima. U pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima“, dopunio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićATPTenisAustralijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara