Đoković: Imao sam više asova od Saše, to je čudo

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 14:57

"U poslednjim udarcima je bilo izjednačeno, mnogo pritiska za obojicu. Preživeo sam posle velike borbe", kaže srpski as

Novak Đoković se plasirao u svoje 39. grend slem polufinale u karijeri, pošto je u fantastičnom meču savladao Sašu Zvereva nakon četiri odigrana seta.

Srpski as je prebrodio sve teške trenutke, kako na turniru, tako i u samom meču i na fantastičan način stigao do slavlja. Uspeo je da nadmaši i jednog od najboljih servera po broju asova (23:21), što je izuzetan podvig.

Izabrane vesti

"Sam ulazak u meč je bio spor, imao sam osećaj da moram još da se zagrejem. Bilo je veoma neizvesno u završnici prvog seta. Ekstremno dobro sam servirao u drugom setu, na kraju sam imao i više asova, što je pravo čudo ako se zna ko je Saša Zverev. U poslednjim udarcima je bilo izjednačeno, mnogo pritiska za obojicu. Preživeo sam posle velike borbe. Saša nije imao sreće u ovom meču, želim mu puno sreće u nastavku sezone", rekao je Đoković.

Zbog visokog nivoa igara obojice tenisera, bilo je teško predvideti u kom će smeru ići meč

"Opet sam loše ušao u treći set, rano izgubio servis. Pokušao sam ponovo da napravim reviziju svog fokusa, jednostavno ne bi bilo nezasluženo da je i on pobedio. Ovo je bilo veoma izazovno za obojicu".

Povreda kao da je prošlost.

"Nisam toliko se mučio u karijeri kada su povrede u pitanju. Na Vimbldonu sam završio u četvrtfinalu, US open sam završio pre vremena, ali kada imaš magične ruke svojih fizioterapeuta i medicinskog tima sve je lakše. Pomogli su mi da se izvučem iz nezgodne situacije".

Sledi premijerni okršaj sa Aslanom Karacevim, koji je dobio bitku sa povređenim Dimitrovim.

"Da budem iskren, nisam ga gledao kao igra. Gledao sam ga sad na Australijan openu, ali ranije ga nisam gledao. Veoma je snažan fizički, ima odličan bekhend, to je stara ruska škola tenisa. Biće motivisan. Dimitrov se ponovo povredio, mnogo je povreda tokom godine. Nismo imali mnogo treninga i normalno je da ima povreda, sve se to odražava na nas", dodao je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićSaša Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara