Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković: Ispred mene je ogromna šansa, svestan sam i motivisan

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 21:59

Srpski teniser spreman za napad na 21. grend slem titulu

Početkom predstojeće nedelje Novak Đoković će krenuti u pohod na novi trofej u bogatoj biografiji, ali i u napad na istorijske uspehe. Pred prvim reketom sveta je prilika da osovji 21. grend slem i tako ostvari jedinstven podvig u istoriji tenisa, a osim što bi mogao da nadmaši rekord koji trenutno deli sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, Srbin bi mogao da postane prvi koji je u istoj kalendarskoj godini osvojio Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open još od 1969. godine i uspeha Rod Lejvera. Činjenica da bi na turniru u Njujorku mogao da pomeri granice sporta do lestvice ranije nedostižne bilo kojem teniseru poseban je motiv teniskom broju jedan, koji je pred početak turnira govorio o ambicijama.

Izabrane vesti

"Znam koliko je velika šansa ispred mene i veoma sam motivisan. Sa nestrpljenjem čekam da izađem pred publiku, ali je neophodno da igram dobro, da me posluže udarci i da održim balans. Mnogo je kvalitetnih rivala na turniru, a za najbolje smatram Zvereva, Medvedeva i Cicipasa. Osećam napetost, ali joj ne pridajem značaj", rekao je prvi reket sveta.

Uoči početka prestižnog turnira usled povreda učešće su otkazali Rodžer Federer i Serena Vilijams, teniski veterani koji su prethodnih godina ostavili dubok trag u belom sportu.

"Svestan sam da više nismo toliko mladi i da ne možemo da igramo toliko turnira kao ranije. Kada povreda postane hronična, zabrinjavajuća je ne samo za karijeru, već i nakon nje. Prevazilaženje bola je deo igre, ali mora postojati granica".

Upravo želeći da što spremniji dočeka borbu za 21. grend slem trofej i izbegne eventualne povrede, Đoković je propustio turnire nakon Olimpijskih igara, pa punih baterija dočekuje priliku da kompletira sva četiri najprestižnija trofeja u 2021. godini na ATP turu.

"Uzeo sam dodatnu pauzu i nisam igrao u Sinsinatiju, to je bilo isplanirano ranije. Zadovoljan sam svojim pripremama za US Open. Nema potrebe za dodatnim pritiskom, ali pritisak je privilegija, zaista, za ovo igrate", naglasio je Đoković.


tagovi

US openNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara