Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković kreće po osvetu i finale posle ponoći: Duel sa Zverevim u subotu ne pre jedan

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 22:10

Dva koraka do kalendarskog slema

Pred Novakom Đokovićem su još dva koraka do kalendarskog slema, podviga koji je u muškom tenisu početkom Open ere pošao za rukom samo legendarnom Rodu Lejveru. Da bi se plasirao u finale US opena, Novaku će morati da pobedi Aleksandera Zvereva, čoveka koji mu je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama zatvorio vrata borbe za trofej.

Đoković (1,40) Zverev (3.00)

Izabrane vesti

Poznat je i termin meča sa nemačkim teniserom. Naime,. organizatori su odlučili da prvi na teren stadiona Artur Eš izađu Danil Medvidev i Felis Ože Aljasim. Njihov duel startovaće u petak od 21.00, tako da će Novak i Zverev na njujorški beton izaći tek nakon ponoći, odnosno kada prvo polufinale dobije konačan epilog.

Iz toga proizilazi da će pobednik prvog polufinala imati nešto više vremena za odmor, odnosno da će srpska publika, ukoliko bude želela da bodri svetskog broja jedan, morati da ostane kraj malih ekrana do duboko u noć.

Novak je na putu do polufinala preskočio prepreke u vidu Runea, Grikspora, Nišikorija, Bruksbija i Beretinija, dok je Zverev redom eliminisao Kverija, Ramosa, Soka, Zinera i Herisa.


tagovi

Novak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara