Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković: Meč bez greške, ali ne sećam se da sam ovoliko padao na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 18:31

"Kada smo ulazili u razmene, imao sam veće šanse. Pokušavao sam što manje da grešim"

Novak Đoković se možda klizao po travi Vimbldona, ali se nije “okliznuo” u rezultatskom smislu.

Pometlao je Kevina Andersona u tri seta na centralnom terenu i još jednom podvukao titulu prvog favorita. Čak je i sam bio oduševljen činjenicom da je napravio samo šest neiznuđenih grešaka.

Izabrane vesti

Verujem ja u sebe, ali je ovo bilo gotovo savršeno. Zaista je bila bez greške partija. Verujem da ni moj trener neće imati zamerke”, našalio se Đoković.

Potom je prešao na analizu samog meča. Objasnio je taktiku kojom je stigao do trijumfa.

"Po jedan brejk je bio dovoljan. Čuvao sam servis sigurno, dobro sam se oseća sa osnovne linije. On ima odličan servis, udarce i zbog iskustva uvek može da bude opasan. Pokušavao sam da napravim što manje neiznuđenih grešaka. Znao sam da neću imati mnogo prilika da mu oduzmem servis. Teško da sam mogao bolje da odigram", rekao je Novak i dodao:

"Kevin je fantastičan igrač, opasan na travi. Znao sam da će on dobro da servira, da neću imati mnogo prilika za brejk. Kada smo ulazili u razmene, imao sam veće šanse. Pokušavao sam što manje da grešim. Bilo je bolje nego što sam mislio“, rekao je Novak na terenu.

Našalio se i na temu trave koja je nikad klizavija na Vimbldonu.

"Jesmo navikli da igramo pred publikom, ali u prethodnih 18 meseci to nije bio slučaj. Srećan sam što imam prilike da vidim ovoliko publike ovde na tribinama. Izgleda da sam se baš lepo povezao i sa publikom i sa travom. Ne sećam se da sam ovoliko padao na Vimbldonu", zaključio je Đoković.

Samo da ne bude povreda... To je najvažnije.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara