(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković na koti 376

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 08:43

Još korak do Štefi Graf

Dugo se verovalo da niko neće u dogledno vreme dostići rekord Rodžera Federera od 310 nedelja na prvom mestu ATP liste, a kada ga je Novak Đoković ne stigao, nego poslao u debeli zaborav, odjednom je srpskom asu postavljen novi cilj: da dobaci do rezultata Štefi Graf.

Retko kada su se dešavala poređenja rezultata muškog i ženskog tenisa minulih godina, dok nije Đoković počeo da ruši rekord za rekordom, ali dobro, od danas mu je ostala još samo jedna nedelja pa da stigne i taj rezultat legendarne nemačke teniserke.

Izabrane vesti

Jer, Đoković je danas počeo 376. nedelju na teniskom tronu sa 7.070 bodova, onoliko koliko je imao kada je postao šampion Australijan opena. I ostaće sigurno na prvom mestu, šta god se bude dešavalo u međuvremenu, do 6. marta, što daje garantovanih 378 sedmica, odnosno, nadmašiće i Štefi Graf, pa valjda i ta priča otplovi niz Dunav.

A, šta će biti posle 6. marta je još u magli, Novak se nada da će dobiti dozvolu od američkih vlasti da zaigra u Indijan Velsu i Majamiju. Ako bi se to dogodilo, nema dileme da bi tamo svoju vladavinu produžio za još koju nedelju. Ukoliko, pak, odgovor bude negativan, onda će Alkaras i Cicipas pre svih imati priliku da na dva predstojeća mastersa u SAD svrgnu, bar na neko vreme, srpskog asa sa trona.

Većih promena na novoj ATP listi nije bilo: Đoković je prvi, prati ga Alkaras, a iza njega su Cicipas, Rud, Rubljov, šesti je Nadal, a jedina promena u prvih deset je rokada između Frica, koji je sada sedmi i Ožea-Alijasima, koji je iza njega. Na poziciji devet je Rune, dok je deseti Hurkač.

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović je ostao na 33. mestu, Laslo Đere se popeo na 57, Filip Krajinović je popravio rejting za dve pozicije, pa je sada 69, dok je u prvih 100 još Dušan Lajović, na 90. mestu.


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara