Novak Đoković (©MN Press)
Novak Đoković (©MN Press)

Đoković nahvalio Kecmanovića i poručio: Beogradski turniri su prilika našim teniserima da igraju sa najboljima

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 17:12

Prvi reket sveta očekuje veći broj domaćih tenisera narednih godina u Beogradu

Nije Novak Đoković dozvolio iznenađenje u svom prvom susretu sa Miomirom Kecmanovićem i očekivano se plasirao u polufinale Serbia opena.

Iako rezultat 6:1, 6:3 pokazuje da se najbolji teniser sveta nije namučio protiv zemljaka, Đoković je nahvalio mladog kolegu.

Izabrane vesti

"Osećao sam se sjajno na terenu, izašao sam sa jasnim planom šta moram da uradim u svom prvom duelu sa Kecmanovićem. Očigledno je bio malo nervozniji na početku, nije igrao na nivou na kojem može u prvom setu, koji sam osvojio veoma lako. U nastavku smo imali nekoliko sjajnih razmena i poena, gurali smo jedan drugog do limita, četiri, pet gemova zaredom. Zadovoljan sam današnjim izdanjem", istakao je Đoković po završetku meča.

Srpski as nada se da će ubuduće biti i više domaćih igrača na beogradskim turnirima.

"Veliko je zadovoljstvo igrati u Srbiji. Nikad nisam imao priliku da se sa Mićom sretnem na terenu. Nadam se da ćemo na narednom turniru, ali i narednih godina, imati više naših igrača. To i jeste dugorični cilj ovog turnira, da damo domaćim teniserima, pogotovo mladim, priliku da se takmiče sa najboljima na svetu, da stiču iskustvo koje je izuzetno značajno za njih i njihov razvoj".

Pored iskustva, srpski teniseri imaju priliku i da na domaćem terenu osvajaju poene.

"Naši mladi teniseri će moći da zarade poene, pošto u današnjem ludom vremenu, s merama i restrikcijama, dodatno je otežano da se putuje u mnoge zemlje, zbog čega prođe i po nekoliko meseci da ne igraju nijedan turnir profesionalne kategorije. Srećan sam i ponosan što imamo ovakav turnir i što će ih biti još puno u budućnosti", naglasio je Novak Đoković.

Potsetimo, pored Serbia opena, Beograd će ove godine biti domaćin još jednog ATP 250 turnira, od 22. do 29. maja.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara