Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Đoković ne igra u Madridu

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 14:42

Srpski as na pauzi

Triput je Novak Đoković pobeđivao na mastersu u Madridu (2011, 2016, 2019), prošle godine je stigao do polufinala u kom ga je zaustavio kasniji šampion Karlos Alkaras, ali priliku da gledamo revanš mladom Špancu nećemo imati. Organizatori turnira saopštili su da se Đoković povukao sa ovogodišnjeg takmičenja (25. april - 7. maj).

Razlog nije saopšten, ali je navedeno da se Novaku želi brz oporavak, te se pretpostavlja da je u pitanju problem sa laktom, pošto je tokom turnira u Banjaluci srpski as igrao sa steznikom oko ruke.

Izabrane vesti

Pre Đokovića učešće u Madridu otkazao je i Rafael Nadal. Jasno je da je i jednom i drugom prioritet predstojeći Rolan Garos (28. maj - 11. jun), a osim Madrida do grend slema u Francuskoj održaće se još masters u Rimu. Videćemo hoće li se Novak i(li) Rafa pojaviti u Italiji.

Ukoliko budu igrali u Parizu, dvojica velikih rivala boriće se za prevlast u broju osvojenih grend slemova. Trenutno dele rekord sa po 22 titule, dve više od Rodžera Federera.

Podsetimo, Đokovića je u Banjaluci zaustavio Dušan Lajović, eliminisavši ga u četvrtfinalu (2:0). Prethodno je svetski broj jedan podbacio i u Monte Karlu, gde ga je u osmini finala pobedio mladi Italijan Lorenco Museti. Pauza bi trebalo da posluži Novaku da se odmori i maksimalno spreman otputuje u Pariz, a možda i Rim pre toga (8-21. maj).



tagovi

Novak Đokovićmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara