(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković posle premijere na šljaci: Osećam se sjajno, ovo je odličan početak

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 17:19

Srbin zadovoljan posle pobede na startu turnira u Monte Karlu

Novak Đoković je pobedom nad Janikom Sinerom (6:4, 6:2) otvorio takmičenje u Monte Karlu i na idealan način započeo niz izazova na šljaci. Trijumf posle nešto više od sat i po vremena borbe, pripao je Srbinu koji je bio vidno zadovoljan izdanjem u prvom meču posle osvajanja Australijan Opena.

Izabrane vesti

"Osećam se sjajno. Igram ovde, u Monaku, gde i živim. Ovaj teren koristim kao bazu za trening skoro 15 godina, tako da se osećam kao da igram kod kuće", istakao je prvi reket sveta.

Na putu do 18. grend slem titule srpski teniser borio se i sa povredom, ali je ona, sudeći po današnjem izdanju iza njega te je fokus usmeren apsolutno na izazove na zemljanoj podlozi. Izlazak na megdan 19-godišnjem Italijanu ispostavio se kao idealna provera, te je pobeda iz te perspktive imala još veći značaj.

"Fenomenalna pobeda posle nekoliko meseci pauze. U početku duela, dok su se stvari sklopile, bilo mi je potrebno vreme da uđem u ritam. Smatram da je ovo odličan prvi meč na šljaci. Našao sam se pred velikim izazovom, Janik je u formi, igrao je u finalu Majamija, igra dobro. Ipak, danas sam uspeo da pronađem prave udarce i pravu igru u idealno vreme".

Đoković nije štedeo komplimente na račun perspektivnog rivala koji trenutno zauzima 22. mesto na ATP listi.

"Siner je svestran igrač, ima odlične udarce manje-više na bilo kojoj podlozi. Veoma je talentovan i dokazao je da je budućnost našeg sporta, zapravo već je sadašnjost. Napreduje u profesionalnom tenisu što je dokazao prvim finalom na mastersima", rekao je Đoković koji će u osmini finala odmeriti snage sa Denom Evansom, Britancem koji je prethodno eliminisao Huberta Hurkača.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte KarloMonte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara