(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković pred novi okršaj sa Sinerom: On je trenutno među najboljima na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 23:03

Čeka nas treći okršaj srpskog asa i mladog Italijana u manje od dve nedelje

Rutinski je Novak Đoković savladao Kamerona Norija (6:4, 6:4) i odveo Srbiju u polufinale Dejvis kupa, nakon što je prethodno Miomir Kecmanović doneo prednost našem timu pobedom nad Džekom Drejperom (7:6, 7:6).

U borbi za finale turnira u Malagi, naši teniseri igraće u subotu protiv Italije, što znači da će Novak ponovo za rivala imati Janika Sinera. Biće to njihov treći okršaj u manje od dve nedelje, nakon što su se dvaput sastali na Završnom mastersu u Torinu. Prvo je slavio mladi Italijan 2:1 u grupnoj fazi, ali je u finalu uspešniji bio Đoković i savladao ga četvrti put u dosadašnjih pet susreta.

Izabrane vesti

Videćemo ko će još pored njih dvojice izaći na teren, ali sigurno je da će okršaj finalista iz Torina privući najveću pažnju.

"Igrali smo sjajne mečeve u Torinu, on je među najboljim igračima na svetu trenutno. Italija je sjajna ekipa, borićemo se i ostaviti sve od sebe na terenu... Mnogo znači taj dan odmora. Videćemo ko će igrati, imamo mnogo različitih opcija. Mića je pokazao danas sjajan mentalitet i fizičku i mentalnu čvrstinu u pravim momentima", najavio je Đoković posle meča sa Norijem i pohvalio Kecmanovića za sjajnu partiju protiv Drejpera, pritom mu se i zahvalivši jer mu je omogućio da rasterećeno uđe u meč.

Što se tiče duela sa Norijem, Novak je rekao da mu nije bilo lako da igra protiv levorukog protivnika.

"Sjajan meč. Igrati za svoju zemlju je uvek najveće zadovoljstvo i motivacija. Dobro sam počeo, servirao veoma dobro kada je bilo potrebno. Nori je podizao nivo igre, servirao veoma lepo, bilo je teško igrati protiv levorukog tenisera, nisam igrao protiv mnogo njih u poslednje vreme, sve u svemu, sjajno je ispalo", zaključio je Đoković.

Inače, Novak Đoković je pobedom nad Kameronom Norijem postao igrač sa najviše pobeda u istoriji srpske reprezentacije. Računajući i singl i dubl mečeve ovo mu je bila 44. pobeda, kojom je pretekao Nenada Zimonjića.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara