Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković prestigao Zimonjića, Srbija stigla Francusku i Argentinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 23:20

Najbolji svetski teniser postao najuspešniji reprezentativac Srbije

Zajedno su Novak Đoković i Nenad Zimonjić podigli pehar Dejvis kupa 2010. godine, a najbolji teniser svih vremena na dobrom je putu da to ponovi i ove 2023. Pobedom nad Kameronom Norijem, a uz prethodni trijumf Miomira Kecmanovića protiv Džeka Drejpera, Đoković je odveo Srbiju u polufinale turnira u Malagi, gde će se u subotu sastati sa Italijom, a ujedno je i postao najuspešniji srpski reprezentativac u tenisu.

Večerašnjih rutinskih 2:0 protiv Norija bili su Novakova 44. pobeda u opremi sa nacionalnim obeležjima, čime je prestigao Zimonjića. Priliku da se dodatno učvrsti na prvom mestu Đoković će imati verovatno protiv Janika Sinera, mladog Italijana s kojim se nedavno dvaput sastao na Završnom mastersu u Torinu. U grupnoj fazi uspešniji je bio momak sa severa Italije, ali je u finalu srpski as potvrdio klasu i savladao ga četvrti put u dosadašnjih pet okršaja.

Izabrane vesti

Što se tiče ekipnog učinka, plasmanom među četiri najbolje ekipe turnira u Malagi, Srbija je stigla Argentinu i Francusku po broju polufinala Dejvis kupa u poslednjih 15 godina. Sve tri selekcije imaju ih po šest, ali je zanimljivo da su samo po jednom u tom periodu uspele da se domognu trofeja. Srbija je trijumfovala 2010. godine, Argentina 2016, a Francuska 2017.

Našim teniserima i Gaučosima to su bile jedine titule u Dejvis kupu, dok ih Francuzi imaju čak 10. Najtrofejnije su Sjedinjene Američke Države sa 32 osvojene salatare, četiri više od Australije, iza koje su Velika Britanija i Francuska sa po 10.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara