©Reuters
©Reuters

Đoković prvi put otvoreno o Melburnu: Ne znam da li ću igrati, uslovi treba da budu isti za sve

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 08:52

"Nemam samo obavezu prema sebi, već i prema svim ostalim igračima, kroz asocijaciju tenisera, koju smo osnovali pre više od godinu dana", kaže srpski as

Novak Đoković još uvek nije zvanično prelomio da li će učestvovati na predstojećem Australijan openu, a to će odlučiti onda kada se budu znali definitivni uslovi od strane organizatora.

U ovom trenutku, sprski as se nalazi u Parizu, gde će danas startovati takmičenje u dublu, zajedno sa Filipom Krajovićem, a protivnici su im Australijanci Aleks de Minor i Luk Savil. Ipak, pitanje svih pitanja, kompletne teniske javnosti glasi: da li će biti prisutan na prvom grend slemu u godini?

Izabrane vesti

"Iskreno, ne znam! Svake nedelje bukvalno stiže druga informacija. Najavljivali su da će izaći sa zvaničnim saopštenjem prošle sedmice, ali nisu. Sad se to nekako odlaže, jer se verovatno čeka da se oglase, što državne strukture, što regionalne. Država Australija može da dozvoli da uđe, ali onda u Viktoriji postoji neki potpuno drugi pristup", rekao je Đoković u Parizu, a prenose Novosti.

(2,30) DE MINOR/SAVIL - ĐOKOVIĆ/KRAJINOVIĆ (1,70)

Konkretno, da li će učestvovati ukoliko vakcinacija bude obavezna?

"Ni to ne znam! Neću da pričam na tu temu, sve dok ne budem video koji su zvanični uslovi. Kada bude izašlo saopštenje, onda ću moći i da se odlučim. Jer u ovom trenutku postoji mnogo nagađanja. Nekoliko meseci se pričalo o određenim uslovima i onda se dosta toga promenilo, i to nabolje, za nevakcinisane igrače. Između ostalog, više ne moraju da budu u karantinu", dodao je Đoković.

Novakova odluka se posmatra sa šireg aspekta.

"Nemam samo obavezu prema sebi, već i prema svim ostalim igračima, kroz asocijaciju tenisera, koju smo osnovali pre više od godinu dana. Kada razmišljam o odlasku u Australiju i uslovima, razmišljam i u ime svih ostalih. Smatram da je veoma bitno da, ako se već ide u Australiju, uslovi za takmičenja budu isti za sve. Jer, ako nisu, onda mora da se razgovara na tu temu, da se vidi šta ima smisla da se radi. U to treba da budu uključeni ATP i VTA, sve ostale interesne organizacije koje učestvuju u našem teniskom sistemu, a pre svih, igrači. Moramo da se ujedinimo po tom pitanju, pošto Australija ima dosta rigorozne uslove i mere u odnosu na druge. Videćemo šta će biti, još se ništa ne zna", dodao je prvi reket sveta.

Đoković je potvrdio da će igrati na Dejvis kupu, a potom se okrenuo priči o širenju pogrešnih informacija u javnosti i zloupotrebu njegovih izjava.

"Ne mogu da kažem da me ne pogađa, čovek sam, imam emocije. Stalo mi je šta ljudi misle o meni. Ne zavisi mi život od toga, jer znam ko sam i šta sam. Da li grešim? Grešim. Ali me pogađa kad je nepravda u pitanju. Ne pogađa me kao ranije, sad sam navikao, od svetskih medija, pa i domaćih. Stvara se propaganda, uvučen sam na osnovu nečega što sam ranije govorio. Tužno je to", poručio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara