Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: S ozbirom na sve okolnosti, bila je ovo najveća pobeda u mojoj karijeri

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 13:24

Srpski as posle osvajanja 10. titule na Australijan openu imao emotivno izlaganje sa peharom u rukama

Rekordni 22. grend slem, 10. u Melburnu i povratka na vrh ATP liste. To je Novak Đoković postigao na Australijan openu, uz samo jedan izgubljen set. U finalu je sa 3:0 savladao i Stefanos Cicipasa i nastavio dominaciju na Ozi openu.

Trijumf je najpre slavio sa članovima porodice i tima, a onda su ga savladale emocije, nije mogao da zadrži suze. Usledila je potom i ceremonija i dodeljen mu je pehar.

Izabrane vesti

"Kakvo putovanje za mene, moju porodicu i tim. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, znam da tolerišete ponekad lošije strane mog karaktera i cenim vaše strpljenje. Hvala na podršci", rekao je Đoković i sa osmehom se obratio treneru Goranu Ivaniševiću, "Zašto se smeješ Gorane? Ne znam da li ćete mi ikada oprostiti, ali moram da ponovim, ovaj trofej je vaš koliko je i moj. Hvala od srca".

Preskočio je brojne prepreke kako bi se domogao 10. titule u Melburnu.

"Moram da kažem da je ovo bio jedan od najizaznovnih turnia u mom životu, s ozbirom na sve okolnosti. Nisam igrao prošle godine, vratio sam se. Zahvalio bih se svim ljudima koji su učinili da se osećam kao kod kuće, da budem u Melburnu, Australiji. Postoji razlog zašto igram najbolji tenis ovde, u Melburnu, pred Rodom Lejverom, kojem se zahvaljujem. Trudim se da proživim ove trenutke, dug je put, znam da je i ovaj govor dug, ali moram da kažem, samo tim i porodica znaju kroz šta smo prošli prethodnih nedelja. Bila je ovo najveća pobeda u mojoj karijere, kada se sve uzme u obzir", istakao je Đoković.

Obratio se i rivalu iz finala Stefanosu Cicipasu.

"Dirnut sam Stefanosovim rečima. Hvala ti što si bio tako ljubazan i pun poštovanja. Obojica se slažemo da smo veliki takmičarki na terenu, želimo uvek da pobedimo, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo. Priznajemo rad jedan drugom i čestitam ti, imao si sjajan turnir. Bio veoma dobar večeras, bila je ovo velika bitka. Pred tobom je mnogo vremena, daleko više nego preda mnom. Čestitam tvom timu, porodici, znam koliko ste vremena proveli u pokušaju da postaneš bolji igrač i osoba. Na terenu i van njega si posebna i jedna od najinteresantnijih osoba".

Smatra da su imali sličan put i da su svima pokazali da mogu da ostvare snove.

"Srbija i Grčka su relativno male države, koje nemaju tradiciju u tenisu, nismo imali mnogo igrača da se na njih ugledamo, koji su dosegli ove visine, ali mislim da je poruka za sve mlade igrače na svetu, da imaju velike snove, jer sve je moguće, kao što se vidi na mom i Stefanosovom primeru. Niko vam san ne može oduzeti, odakle god da ste. Što imate teže detinjstvo, veće izazove, postajeti jači. Stefanos i ja smo dokazi toga. Ako nađete samo jednu osobu koja će podržati vaše snove, čuvajte ih, sanjajte veliko, jer možete da ih ostvarite."

Za kraj se zahvalio i organizatorima Ozi opena.

"Voleo bih da se zahvalim organizaciji, volonterima, svma koji su deo ovog sjajnog turnira. Hvala što radite sve u svojoj moći da se osećamo kao kod kuće. Znam da je poseta bila rekordna i da je mnogo ljudi širom sveta koji gledaju. Hvala što se ovaj događaj napravili jednim od najboljih na svetu. Hvala vam i nadam se da se vidimo naredne godine", zaključio je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićATPAustralijan openStefanos CicipasAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara