Novak Đoković (©Star Sport)
Novak Đoković (©Star Sport)

Đoković sanja jubilej sa Nadalom u finalu Rolan Garosa: Kao dekice staramo se da mlađi još ne osvajaju grend slemove

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.02.23. | 15:36

"On je definitivno moj najveći rival, broji najviše mečeva od bilo kog u istoriji tenisa", poručio je najbolji na svetu

Svaka dilema je otklonjena, Novak Đoković igraće na turniru u Dubaiju krajem meseca, a cilj je da se zatim nađe na američkoj turneji, a ako toga ne bude, nastaviće pripreme za sezonu na šljaci gde prvi teniser ima velike planove.

Pre svega, voleo bi da se jubilarni 40. meč protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala odigra na pariskoj šljaci, u finalu Rolan Garosa...

Izabrane vesti

"Mislim da bismo potpisali i on i ja da igramo finale Rolan Garosa", zastao je Đoković zbog aplauza, pa nastavio:

"On je definitivno moj najveći rival, broji najviše mečeva od bilo kog u istoriji tenisa. Generacijski smo blizu, pa smo tako na neki način i odrasli kroz turnire. Doduše, on je ranije počeo da beleži rezultate. Uz Federera, najviše je na mene uticao, da se oblikujem kao teniser. Ta rivalstva sa njim, početak mečeva, uvek su mi bili enigma kako da počnem da ih pobeđujem. Nisam uspevao da osvojim grend slem iako sam bio u Top 3, oni su bili poslednja prepreka. Dok smo aktivni teniseri ne dozvoljavamo sebi da se bavimo veličinom i značajem našeg rivalstva. To će doći nakon povlačenja, možda ćemo imati priliku da razgovaramo. Videćemo da li će doći još mečeva. Uveren sam da hoće, možda na šljaci. Kada je zdrav i spreman, on je u vrhu. Mi se kao dekice staramo da mlađi ne osvajaju grend slem titule".

Novak i Nadal trenutno su na po 22 osvojena grend slema, a eventualno finale na Rolan Garosu bi bio ujedno okršaj za rekordnu titulu. Na pitanje koliko bi ga trofeja na najvećim turnirima zadovoljilo, prvi reket sveta odgovorio je:

"Ne postoji taj broj. Nema ga još. Nemam krajnji broj osvojenih titula na Grend slemovima i godina do kada ću igrati. Nekako po automatizmu posle 30 godine se postavlja pitanje kada je kraj. Ima mnogo predviđanja i nagađanja. Ta glad za mene je kao strast prema sportu. Volim sa bilo kim da igram tenis, rekreativno, tako da nema odbojnosti prema tenisu zato što on oduzima toliki deo mog života. U profesionalnom smislu imam želju da se dokazujem. Neko je to ocenio kao prepotetno, ne mislim da je tako. Onaj koji ima šansu da osvoji istorijski broj titula, on to želi".

Prve pripreme za sezonu šljake imaće u Monte Karlu od 8. do 16. aprila i Banjaluci od 17. do 23. aprila...

"Planiram da igram u Banjaluci, ako sve bude kako treba. Samo jednom sam imao priliku da igram tamo, 2009. godine kada sam igrao egzibicioni meč sa Viktorom Troickim. Drago mi je da sam dobio dozvolu tamošnjih vlasti za organizaciju turnira, ovo je poslednja godina našeg iznajmljivanja licence, mi nismo vlasnici. Ona se sledeće godine vraća u Rumuniju. Nadam se da će svi radovi biti završeni na vreme, pošto su radovi uveliko u toku. Verujem u naš narod i tamošnju organizaciju", poručio je Novak, koji zasad ne zna ko bi sve mogao da zaigra u Banjaluci:

"Što se tiče imena, to ne znam. To je u rukama organizacije, oni komuniciraju sa njima. Nadam se da ću ja moći da igram i igrači iz regiona jer verujem da bi to bilo interesantno svima ovde. Naravno, uz neka internacionalna imena".

Iako mu je istorijski Rafa Nadal najveći takmac, sada je Karlos Alkaras neko ko najviše preti Đokoviću, mada supertalentovani Španac ne krije svoje divljenje prema Srbinu. I on je uzvratio pričom u superlativu...

"Veliko osveženje za svet tenisa, zalužio je Grend slem koji je osvojio. Mislim da je najmlađi broj jedan. Eksplozivan teniser, bez mana. Može samo da napreduje i ima fantastičan tim iza sebe. Imao je povredu, ali je posle toga nastavio pobednički niz. U ovom trenutku nemam održavanje prvog mesta kao apsolutni prioritet. Naravno da uvek težim da budem broj 1, ali to gledamo kao posledicu dobrih igara. Prioritet je da ostanem zdrav".


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara