Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković se zvanično povukao i sa Mastersa u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 23:16

Srbin definitivno propušta dva velika američka turnira i ove godine

Čim je postalo jasno da neće dobiti dozvolu da zaigra u Indijan Velsu, odmah se znalo da Novak Đoković neće moći da se pojavi ni na Mastersu u Majamiju. Bilo je samo pitanje vremena kada će se prvi teniser sveta zvanično povući - sada je to definitivno.

Srbin propušta dva velika američka turnira na početku i ove godine, tako da će sledeći put na terenu biti u aprilu, na Mastersu u Monte Karlo koji startuje 10. aprila. Posle toga je na programu Srpska Open u Banjaluci od 17. aprila, gde će Đoković sigurno igrati, a onda sedam dana kasnije sledi Masters u Madridu, pa u Rimu...

Izabrane vesti

To će izvesno biti turniri na kojima će prvi reket sveta napasti titule, a ujedno će to biti i pripreme za toliko iščekivani Rolan Garos od 29. maja!

Đoković ni prethodnih godina nije mogao da igra turnire u Indijan Velsu i Majamiju pošto nije dobio specijalnu dozvolu američkih vlasti zato što nije vakcinisan. Ove godine je tinjala nada da bi Novak mogao da dobije izuzeće, za šta su se zalagale teniske legende i direktori oba turnira, ali poseban papir nije stigao. Podsetimo, SAD je jedna od poslednjih država sveta sa rigoroznim merama za ulazak nevakcinisanih stranaca u zemlju, mada bi ista trebalo da se promene u maju što znači da bi Đoković mogao da zaigra na US Openu krajem avgusta, pre toga u Sinsinatiju i Torontu.

Novak sada sve snage može da usmeri na sezonu na šljaci. Inače je šestostruki osvajač Mastersa u Majamiju.


tagovi

ATP masters MajamiNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara