Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković: Srbija posebna inspiracija, želim da kompletiram sve trofeje

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 10:24

Prvi reket sveta motivisan pred izazove u Tokiju i Njujorku

Fenomenalni rezultati oslikani kroz tri grend slem titule uticali su da Novak Đoković već u julu prišije 2021. godini epitet istorijske, međutim niz uspeha samo je uvećao apetite srpskog tenisera koji se sa pregršt motiva priprema za predostojeće Olimpijske igre.

Đoković je za letnju tenisku bazu odabrao Crnu Goru, a mesto sa kojeg će krenuti u pohod na olimpijsko zlato u Tokuiju, biće ujedno i međustanica nakon Japana, a pre napada na četvrti grend slem trofej u godini. Prvi reket sveta na Jadranskom primorju pronašao je mir posle uzbudljivog i uspešnog perioda ukrašenog trećim uzastopnim trofejom na najprestižnijim takmičenjima, a kroz razgovor za Minu istakao je najviše ambicije u drugom delu 2021. godine.

Izabrane vesti

Osvojivši Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, Đoković je već sada izjednačio učinak u najuspešnijim sezonama u karijeri, makar kada su grend slem tuitule u pitanju, a sjajan učinak dodatni je motiv za najboljeg tenisera sveta uoči novih izazova.

"Osvojiti tri grend slema je za mene bio vrhunac u tim najboljim sezonama 2011. i 2015. godine. Ove godine sam već osvojio prva tri grend slem turnira. Ostaju Olimpijske igre i US open. To su dva najveća cilja do kraja sezone. Kao što rekoh naporno jeste, ali zbog niza pobeda koji imam samouveren sam i imam samopouzdanja”, rekao je prvi reket sveta.

Najviše ambicije nisu tajna, te jedini prihvatljiv ishod u Japanu za Srbina je najsjajnije odličje.

"Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve. Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenljiv. Olimpijske igre su nešto posebno. Pun sam inspiracije da odigram svoj najbolji tenis i motivisan da idem na najviše odličje”, kazao je Đoković.

Podsetimo, Novak je najbolji rezultat na olimpijskim igrama ostvario 2008. u Pekingu kada je osvojio bronzanu medalju, a u nove borbe krenuće naredne nedelje. Početak teniskog turnira u Tokiju zakazan je za 24. jul, dok je finale predviđeno da se odigra 1. avgusta.


tagovi

Novak ĐokovićOlimpijske igre 2021US open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara