"Đoković"
"Đoković"

Đoković, Vajda i Mekinro pred polufinale: Novak razmišljao da odustane od turnira, valjda se Gael neće povrediti

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.16. | 09:54

Srbin i Francuz od 21 čas biju bitku za finale

ĐokovićStigli smo na korak od finala. Ovaj čudni turnir US opena se približava kraju, a dobiće epilog u polufinalima u kojima se sastaju Novak Đoković i Gael Monfis (21.00) i Sten Vavrinka i Kei Nišikori (po završetku prvog meča).

Nama je svakako zanimljiviji prvi okršaj. Ono što svakako ide na ruku Novaku je tradicija, odnosno međusobni duel. Protiv Monfisa ima skor od 12:0, tako da Francuzu svakako neće biti lako da izađe na teren Artur Eš i igra protiv momka kog nikada nije nije savladao.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE ZA MEČ ĐOKOVIĆ - MONFIS

Novak je, mora se to reći, imao dosta sreće pošto su mu tri protivnika predala mečeve - Jirži Veseli, Mihael Južni i Žo Vilfred Conga.
"Gledajte, nije mi se dešavalo da na grend slemu imam tri odustajanja protivnika do polufinala, ali ću to morati da prihvatim. Definitivno ovo sve do sada ne izgleda kao turnir koji se igra na pet dobijenih setova. Dva seta protiv Conge su najbolja koja sam igrao na turniru", optimističan je Novak pred sudar sa Monfisom.

Pored same činjenice da mu je olakšan put do polufinala, Novaku je i drastično skraćeno vreme provedeno na terenu što je od izuzetnog značaja gledajući činjenicu da prvi reket sveta ima problem sa levim ručnim zglobom.

Njegov trener Marijan Vajda otkrio je da je Novak sa svojim timom razmišljao o povlačenju sa ovogodišnjeg US opena.
"Bio sam jako zabrinut. Potrebno je vreme da zalečite takvu povredu, a mi ga nismo imali. Samo dve, tri nedelje. Nismo očekivali ovakav rezultat pre svega zato što nas je sve vodilo ka tome da smo razmišljali da uopšte ne igra na turniru. Bio mu je potreban odmor. Ipak, dobro se oporavlja, brine o sebi. Pre svega oporavlja se psihički od Rija pošto je ispadnje primio veoma emotivno", rekao je Vajda i istakao da se naš teniser pre početka turnira posebno mučio kod dvoručnog bekhenda kada je osećao bol pri udarcu.

MOZZART KVOTE ZA MEČ NIŠIKORI - VAVRINKA

Kada se gleda čitav turnir, deluje da bi najbolje bilo poželeti da se Gael Monfis neće povrediti protiv Novaka. A, sklon je povredama. To kaže i čuveni Džon Mekinro.
"Novak deluje da je u dobroj formi, ali nije bio zaista testiran. Nadajmo se da će Gael odigrati čitav meč. Da bi mogao da se odupre Đokoviću, Gael mora da servira strašno dobro i da udara lopticu što ranije kada je u prilici. Mora da se brani i da veruje. Ukratko - da odigra savršen meč", istakao je Mekinro.

Novakov pohod ka 13. grend slem tituli se nastavlja. Igra na betonu, podlozi koju voli, protiv Francuza, generalno protivnika protiv kojih voli da igra.

Tako gledajući, šanse su aspolutno na njegovoj strani.

(FOTO: Action images)


tagovi

Novak ĐokovićMarijan VajdaDžon Mekinro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara