(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković već razmišlja o Hurkaču: Pobeđivao je Federera, zna kako se igra

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 00:02

„Vavrinka i ja smo dva starca koji igraju protiv mladića“, našalio se Novak posle pobede

Precrtana je još jedna prepreka na putu do osmog vimbldonskog trofeja. Novak Đoković je sa 3:0 u setovima eliminisao starog znanca Stena Vavrinku, koji je samo u poslednjem delu meča uspevao da pruži pravi otpor, kao nekada, najboljem svih vremena.

Švajcarac nije uspeo da produži meč do sutrašnjeg dana i nije krio Đoković posle pobede da mu je to prijalo.

Izabrane vesti

Bio sam na dva poena od toga da meč ode u naredni dan. Znali smo da će biti teško da se duel završi danas, morao je neko da slavi sa 3:0. Za mene je sve izgledalo dobro u prva dva seta, onda je on podigao nivo igre, ja sam moj malo spustio, umešala se i publika... Nadam se da su svi uživali“, rekao je Đoković na terenu posle pobede.

Sipao je komplimente srpski as na račun starog rivala posle meča.

Izvanredno je šta Vavrinka radi godinama, posle nekoliko operacija. Mi smo dva starca koji igraju protiv mladića i to mora da se zna (smeh). Jako poštujem Stena i kao igrača i kao momka, sjajna je osoba, želim mu sve najbolje“.

Ali, čim je Vavrinka položio oružje, Đoković se okrenuo narednom rivalu, Hubertu Hurkaču, koji bi mogao da mu bude najveći izazov do finala, iako je tek četvrto kolo na redu.

Samo želim da se fokusiram na svoju energiju, emociju, da se što bolje oporavim i da sa mojim timom poradim na nekim stvarima. Hurkač je specijalista za travu, ima izuzetno snažan servis, jake ruke, teško ga je proći na mreži. Pobedio je Federera ovde pre neku godinu, zna kako da igra“, istakao je Novak Đoković.

A, sada dva dana pauze za najboljeg svih vremena, pa druga nedelja turnira...


tagovi

Novak ĐokovićSten VavrinkaVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara