Kameron Nori (©Reuters)
Kameron Nori (©Reuters)

Đokovića čeka fudbalska atmosfera - za finale protiv novog ljubimca Britanije

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 20:27

Kameron Nori posle još jednog maratonskog duela na Vimbldonu eliminisao Davida Gofana

Kako se ovogodišnji Vimbldon približava kraju, tako su mečevi sve kvalitetniji i uzbudljiviji. U prva dva četvrtfinala gledali smo duele u pet setova od po tri po sata!

Prvo je Novak Đoković uspeo da nadoknadi 0:2 i eliminiše mladog Italijana Janika Sinera, a onda je Kameron Nori bio uspešniji od Davida Gofana, iako je Belgijanac dvaput imao prednost u setovima - 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Izabrane vesti

To znači da ćemo u borbi za finale gledati susret srpskog asa i britanca rođenog u Južnoj Africi. Biće to njihov drugi okršaj, posle prošlogodišnjeg susreta na završnom mastersu u Torinu, kada je Đoković slavio ubedljivih 6:2, 6:1. Bilo bi lepo da tako bude i u petak...

Jasno je da je Novak favorit protiv 11. tenisera sveta, koji će pokušati da postane prvi Britanac od Endija Marija 2016. u finalu čuvenog londonskog grend slema. Publika će mu sigurno pomoći u tome, u šta smo se uverili i po završetku meča sa Gofanom, kada se dugo s tribina orilo prezime 26-godišnjeg Kamerona Norija.

Neprijateljski nastrojeni navijači mogli bi, međutim, samo da budu podstrek Đokoviću. Dobro je poznato da ga otvoreno navijanje za protivnika samo dodatno motiviše da pruži maksimum. A, kako izgleda kada je "u zoni", uverio se danas Janik Siner.

Pritisak velikih očekivanja mogao bi i da ima kontraefekat na Norija, koji se nikad dosad nije našao u polufinalu nekog grend slema. Ipak, zasluženo je tu. Sjajan meč odigrao je Britanac, kao i njegov rival iz Belgije, a preusdio je brejk u 11. setu petog gema, kada je Gofan ostao bez snage i koncentracije, izgubivši servis-gem bez osvojenog poena.

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel, a i u prethodnom se pobeda piše Noriju pošto je Gofan predao zbog povrede pri 6:0 za Britanca u prvom setu i 5:3 za Belgijanca u drugom. Moraće David Gofan da sačeka na novu priliku za svoje prvo grend slem polufinale.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonKameron NoriDavid Gofan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara