Tek drugi put rivala: Veseli i Đoković, Foto: AFP
Tek drugi put rivala: Veseli i Đoković, Foto: AFP

Đokovićeva prilika za osvetu: Veseli jedan od samo pet aktivnih igrača sa pozitivnim skorom protiv Novaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 12:33

Čeh 2016. godine, u jedinom međusobnom duelu do sada, savladao prvog tenisera sveta

Treći korak na prvom turniru u 2022. godini Novak Đoković će napraviti danas od 16 časova, a protivnik u četvrtfinalu Dubaija biće mu Jirži Veseli, jedan od samo pet aktivnih igrača koji imaju pozitivan skor protiv prvog reketa sveta.

Čeh koji je do osam najboljih u Dubaiju stigao kroz kvalifikacije, sa Đokovićem se jedini put do sada susreo 2016. godine u Monaku kada je u tri seta uspeo da eliminiše Srbina (6:4, 2:6, 6:4). Priliku za osvetu žreb je najboljem teniseru sveta ukazao samo četiri meseca kasnije na US openu, ali je Čeh predao meč bez borbe.

Izabrane vesti

Šest godina bez novog međusobnog duela uticalo je da trenutno 123. teniser sveta četvrtfinale koje sledi dočeka kao jedan od retkih igrača koji imaju pozitivan skor protiv Đokovića. Naime, samo 11 igrača ima više pobeda nego poraza u susretima sa Đokovićem, a tek pet od njih je još aktivno. Uz Veselog u društvu onih koji mogu da se pohvale retkom privilegijom su još Ivo Karlović, pobednik u tri od četiri susreta, Nik Kirjos koji je slavio u oba duela sa Novakom, potom Danijel Evans, koban po Srbina prošle godine u Monte Karlu, kao i Taro Daniel, Japanac pobednik u susretu 2018. godine u prvom kolu Indijan Velsa.

(1,03) Đoković - Veseli (9,00)

Veseli je do susreta sa Đokovićem eliminisao četiri rivala, put je počeo kroz kvalifikacije savladavši Hadija Habiba (6:1, 5:7, 6:3), potom je bio bolji od Alekseja Popirina (7:6, 6:7, 6:2), a nakon plasmana u glavni žreb eliminisao je još Marina Čilića (6:4, 7:6) i Roberta Bautista Aguta (6:2, 6:4).

Čeh rođen 1993. godine upravo u periodu kada je savladao Đokovića nagoveštavao je da bi mogao da ima zapaženiju ulogu na teniskoj pozornici nego što se to kasnije ispostavilo. U 2015. godini osvojio je turnir u Ouklendu, dok je na Rumunijan openu poražen u finalu. Ipak kao njaviši domet ispostavilo se 35. mesto na ATP listi, dok je biografiju do danas obogatio još samo titulom u Indiji 2020. godine.


tagovi

Novak ĐokovićJirži VeseliATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara